30. 12. 1899    

25. kolo / Sobota 11. 5. 2019, 11:00 / Luční

25. kolo / Sobota 11. 5. 2019, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:3

(2:0)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Novák – Halász, Gabriel, Strmiska, Žilák – Fišer, Kuhajda (82. Koranda), Kodýdek – Vrba, Pecháček (65. Václavík), Kronus (73. Krátký).

AC Sparta Praha

Benada – Štětina, Gelashvili, Jonáš, Ryneš, Alexandr, Szewieczek, Kozák, Pudhorocký, Zuberu (46. Patrák, 76. Šimáček), Hapal (46. Karabec).

statistiky

Branky: 6. Kuhajda, 7. Vrba – 49. Karabec, 51. Ryneš, 54. Karabec, ŽK: Kronus, Fišer, Vrba – Pudhorocký, Rozhodčí: Leška – Mudra, Šlajs.

Diváci: 89

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Sparta tři dny před tímto utkáním prohrála se Slavií 0:7, ale hraje o titul. Vstup do zápasu jsme měli výborný, za sedm minut jsme dali dva góly z přímého kopu a po skvělé akci. První poločas byl vyrovnaný, do 15. minuty jsme byli lepší, poté se z toho Sparta otřepala a byla lepší na míči ona. Měla dvě šance, ale ty zneškodnil brankář. První půli jsme odehráli slušně, do druhé půle jsem nabádal kluky k tomu stejnému. Sparta udělala dvě změny, což jí pomohlo. Nám to dělalo problémy, vůbec jsme nepobírali hráče a během pár minut jsme ztratili náskok. To se prostě nesmí stávat, ale už se to stalo poněkolikáté, že jsme na začátku druhé půle dostali gól. Měli jsme tam pak ještě nějaké šance, ale Sparta už si to pohlídala. Mrzí mě, že kluci na začátku druhého poločasu na pár minut vypli a po individuálních chybách jsme ztratili vedení. Zápas to byl kvalitní z obou stran, šlo vidět, že jsme hráli se špičkou dorostenecké ligy. Bohužel ale nějakých sedm minut mohu klukům vyčítat, že nebyli koncentrovaní, v tom jsme si to prohráli. Mrzí mě to, ale musíme si to rozebrat a připravit se rychle na Slavii. Doufám, že to napravíme, protože je to škoda. Kluci to jinak odmakali a odjezdili naplno, na konci šlo vidět, že toho i sparané mají dost. Bylo to náročné utkání po fyzické stránce.“