22. 11. 2013    Zápas

VIDEO | Viktoria uspěla v Brně, přiváží výhru 1:3

FC Viktoria Plzeň

15. kolo / Pátek 22. 11. 2013, 20:15 /

15. kolo / Pátek 22. 11. 2013, 20:15

FC Zbrojovka Brno

1:3

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Zbrojovka Brno

Hladký – Janotka, Pernica, Košál, Buchta – Skalák (84. Glaser), Zavadil, Fischer, Lutonský (80. Hyčka) – Pašek (77. Markovič) – Kroupa.

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník – Petržela (73. Ďuriš), Horváth, Hořava, Limberský (77. Kovařík) – Kolář – Tecl (87. Bakoš).

statistiky

Branky: 4. Skalák - 45. Horváth, 61. a 84. Tecl. Rozhodčí: Franěk – Pospíšil, Hock. ŽK: Zavadil – Kolář, Kozáčik, Horváth.

Diváci: 5839

Druhý a desátý celek Gambrinus ligy se v rámci předposledního podzimního kola střetly na půdě brněnského stadionu. Viktoria Plzeň chtěla navázat na podařené výkony, které předváděla před reprezentační přestávkou i na zápas z minulé sezóny, kdy si z Brna odvezla tři body za výhru 1:3. Po slavnostním úvodu, který obstarali oba kapitáni, kteří předali šek nadaci Modrý hroch, už nic nebránilo viktoriánům, aby uvedli míč do hry.

Druhý a desátý celek Gambrinus ligy se v rámci předposledního podzimního kola střetly na půdě brněnského stadionu. Viktoria Plzeň chtěla navázat na podařené výkony, které předváděla před reprezentační přestávkou i na zápas z minulé sezóny, kdy si z Brna odvezla tři body za výhru 1:3. Po slavnostním úvodu, který obstarali oba kapitáni, kteří předali šek nadaci Modrý hroch, už nic nebránilo viktoriánům, aby uvedli míč do hry.

Do obrovské šance se hned v první minutě dostal Daniel Kolář, kterého směrem k brankáři Hladkému vystřelil skvělým pasem Pavel Horváth. Ačkoli Koláře v útoku doplnil Stanislav Tecl, plzeňský záložník nedokázal včas dát míči potřebný směr a první šance utkání skončila na brněnském gólmanovi. Co se ovšem nepodařilo plzeňskému reprezentantovi, dokázal na druhé straně proměnit Skalák. Po Fischerově přihrávce se ve čtvrté minutě ocitl tváří v tvář Kozáčikovi a přízemní střelou rozvlnil sí plzeňské branky – 1:0. Po divokém úvodu zápasu se hra uklidnila a míč se tak pohyboval pouze v prostoru mezi pokutovými územími obou celků. Rozruch přinesla až 20. minuta, kdy rozehrával Pavel Horváth standardní situaci z levé strany, odražený míč se s pomocí Milana Petržely dostal zpět k plzeňskému kapitánovi, který ho zpracoval na hruď a levačkou napálil na domácí branku. Balón se ovšem opřel jen o břevno a následnou dorážku do prázdné brány, o kterou se postaral Daniel Kolář, rozhodčí neuznal pro signalizovaný ofsajd. Skvělý reflex předvedl o deset minut později Matúš Kozáčik. Po rohovém kopu se nejvýše v plzeňském pokutovém území prodral Buchta, který dokázal dát míči hlavou potřebnou razanci. Kozáčik ale na brankové čáře vyrazil jeho pokus nad břevno. V závěrečných minutách prvního poločasu se hráčům ze západočeské metropole nabídla příležitost vyrovnat skóre. Po souboji v pokutovém území domácích, který s domácí obranou svedl Stanislav Tecl, proměnil penaltu kapitán Pavel Horváth. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Druhá polovina utkání začala beze změn v základních sestavách obou mužstev. Už po dvou minutách se brněnští osmělili k prvnímu vážnějšímu ohrožení Kozáčikovy branky, ale ten ve spolupráci s Procházkou úvodní akci druhého poločasu zlikvidovali. V devětapadesáté minutě byla k vidění neobvyklá situace. Gólman Kozáčik se vydal daleko ze svého pokutového území a v akrobatické pozici dokázal míč odrazit do bezpečí. O několik okamžiků později přinesla vzrušení situace před brankou na opačné straně hřiště. Viktoriáni se usadili před pokutovým územím soupeře a několika přihrávkami se dostali až do zakončení. Hořavův centr na naběhnutého Limberského už volal po zakončení, blonďatý reprezentant ovšem ještě lišácky poslal míč na osamoceného Tecla, pro kterého už nebylo problémem hlavou rozvlnit sí za gólmanem Hladkým – 1:2. V závěrečné čtvrthodině zápasu se utkání stávalo stále více vypjatým a Brno začalo spoléhat na své protiútoky. V souladu s taktikou, že nejlepší obranou je útok, vystřídal Pavel Vrba Milana Petrželu s Davidem Limberským, které nahradili Michal Ďuriš a Jan Kovařík. Oživení ofenzivy se plzeňskému kouči vyplatilo, byl to totiž právě Kovařík, který svým centrem vyslal na zteč Stanislava Tecla, který si v koncovce poradil jako zkušený mazák. Tváří v tvář Hladkému zkontroloval mladý útočník situaci a povedeným obstřelem se podruhé zapsal do gólových statistik pátečního utkání – 1:3 pro Plzeň. Jen několik okamžiků nato exjihlavský kapitán opustil hrací plochu, na hrotu plzeňského útoku ho vystřídal Marek Bakoš. Právě ten mohl už v nastaveném čase završit gólový účet zápasu, ale po Kovaříkově centru netrefil v pokutovém území Brna míč dostatečně přesně. A když se neujala ani parádní akce patnáct vteřin před koncem zápasu, kterou zakončoval Daniel Kolář, naposledy zapískal sudí Franěk a Viktoria si tak odvezla stejný výsledek, kterým porazila Zbrojovku na její půdě i v minulé sezóně - 1:3.

Podívat se do Brna pomocí kamery Viktoria TV můžete na oficiálním YouTube kanálu klubu: