30. 7. 2019    Zápas - poháry

Viktoriáni se po prohře s Olympiakosem přesouvají do předkol Evropské ligy

FC Viktoria Plzeň
51. Guilherme
69. Guerrero
73. Guilherme
82. Ruben Semedo

2. předkolo / Úterý 30. 7. 2019, 20:30 / Georgios Karaiskakis

2. předkolo / Úterý 30. 7. 2019, 20:30
Georgios Karaiskakis

Olympiakos FC

4:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Olympiakos FC

José Sá – Elabdellaoui, Ruben Semedo, Meriah, Tsimikas – Guilherme, Bouchalakis – Masouras, Valbuena (66. Camara), Daniel Podence (85. Randelovič) – Guerrero (80. El Arabi)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach (79. Janošek) – Kayamba (56. Kovařík), Mihálik (73. Chorý), Kopic – Krmenčík

statistiky

Branky: 51. Guilherme, 69. Guerrero, 73. Guilherme, 82. Ruben Semedo, ŽK: Tsimikas – Brabec, Chorý, Rozhodčí: Munuera – Sevilla, Font (všichni Španělsko)

Diváci: 30 123

Sen za Ligou mistrů v sezoně 2019/20 končí. Fotbalisté Viktorie Plzeň v odvetě 2. předkola nejprestižnější klubové soutěže podehli Olympiakosu na jeho hřišti 0:4 a dále budou muset bojovat o Evropskou ligu. Cesta za základní skupinou začne už příští týden v Belgii.

Domácí před zaplněným stadionem a v bouřlivé atmosféře do utkání vlétli jako uragán a hned v druhé minutě mohli vést, od Guilhermeho se ale po rohovém kopu míč odrazil pouze do tyče Hruškovy brány. Podruhé už se musel plzeňský gólman také činit, to když vyrážel prudkou hlavičku Miguela Ángela Guerrera. Stejně dobře si počínal při střele Giannise Masourase.

Viktoriáni přestáli úvodní tlak soupeře a postupem času se čím dál více dostávali do tempa zápasu. První náznak šance vypracoval Joel Kayamba, to když z jedničky poslal balon přesně na Jana Kopice, ten ještě sklepl ve vápně Patriku Hrošovskému a jeho střela byla zblokována na rohový kop. To byla ale pěkná akce!

Až ve čtvrtém poločase padl vůbec úvodní gól dvojzápasu s Olympiakosem, naneštěstí do plzeňské sítě. Precizně zakroucený rohový kop Valbueny trkl za Aleše Hrušku Guilherme. A se Západočechy potom bylo ještě hůř. Nejprve propasoval míč do brány Guerrero, o pár minut později si srazil z další standardní situace balon do vlastní branky Radim Řezník při souboji s Guilhermem a skóre se rychle změnilo na 3:0 pro domácí mužstvo.

Tečku za velmi nepovedeným druhým poločasem přidal v závěru z dalšího rohu Ruben Semedo. Ve fosforově zelené hrající viktoriáni se tak po vysoké prohře 0:4 přesouvají do 3. předkola Evropské ligy, do kterého vyběhnou už příští čtvrtek na půdě belgického Royalu Antverpy.

Sestřih