5. 8. 2007    Zápas

Plzeň veze bod z Mostu

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Neděle 5. 8. 2007, 17:00 /

1. kolo / Neděle 5. 8. 2007, 17:00

Mostecký fotbalový klub

1:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Mostecký fotbalový klub

Svoboda - Škoda, Hainault, J. Procházka, Jamrich - A. Mendy, Jedinák (62. V. Mendy), Pilař, Trubila (57. Bogdanov) - Oboya (68. Štípek), Tolevski

FC Viktoria Plzeň

Daněk - V. Procházka, Zakopal, Müller, Smola - Malár (90. Malcharek), Rada, Jarolím, Borek (54. Smejkal) - Fillo, Psohlavec (66. Brožík)

statistiky

Branky: 25. Tolevski - 54. Psohlavec Rozhodčí: Racek - Pelikán, Ubias ŽK: Procházka, Jedinák, Jamrich, Škoda, Štípek - Rada, Procházka, Psohlavec Diváci: 5650

Diváci: 0

Fotbalisté Viktorie Plzeň vykročili do nové sezony remízou 1:1 na půdě Mostu. Domácí SIAD se ujal vedení v 25. minutě, kdy rychlý protiútok zakončil Toleski. Viktoria vyrovnala v 54....

Fotbalisté Viktorie Plzeň vykročili do nové sezony remízou 1:1 na půdě Mostu. Domácí SIAD se ujal vedení v 25. minutě, kdy rychlý protiútok zakončil Toleski. Viktoria vyrovnala v 54. minutě, kdy se po akci Filla střelecky prosadil útočník Psohlavec.

Jako první se na severu Čech osmělili hosté, plzeňský kapitán Müller ranou z 20 metrů těsně minul tyč mostecké branky. Hra byla vyrovnaná, nebezpečí ze strany domácích plynulo především z rychlých brejků. Nejprve se zastřeloval Oboya. První pokus mu zblokovali plzeňští obránci, poté levačkou těsně minul Daňkovu branku. V 25. minutě už se Most dočkal. Po rychlém protiútoku si zpracoval za hranicí šestnáctky míč Toleski a jeho přízemní střela zapadla přesně k pravé tyči. Domácí byli na koni, po rohu Pilaře se před plzeňskou brankou rozpoutal velký závar, míč ale plzeňští obránci dostali do bezpečí. Největší příležitost k vyrovnání měl na konci úvodního dějství Fillo. Proskočil mezi dvěma obránci domácích, vystřelil, ale jeho ráně chybělo pár decimetrů k úspěchu.

Po přestávce vidělo 5650 diváků snahu Viktorie o vyrovnání. A ta byla korunována brzy. V 54. minutě zatáhl míč do šestnáctky Mostu aktivní Fillo, našel připraveného Psohlavce a ten poslal míč pod horní tyči branky domácích - 1:1.

Za pár minut se blýskl brankář Daněk. Most předvedl rychlou akci, Toleski přihrál míč Mendymu a ten pálil. Plzeňský gólman konečky prstů vytáhl míč na roh. Na druhé straně dělal starosti mosteckým obráncům vytáhlý Smejkal. Nejprve se neúspěšně snažil o akrobatické zakončení, zanedlouho přelstil domácího stopera, ale jeho střelu obětavým zákrokem zablokoval další z domácích beků. Most zahrozil z kopačky Pilaře. Ten zakroutil rohový kop přímo do branky a na čáře zastoupil Daňka v poslední chvíli obránce Smola. V posledních deseti minutách docházel domácím dech a Plzeň měla několik nadějných akcí. Do rozhozené obrany se řítili Smejkal s Brožíkem, střelu prvně jmenovaného však brankář Svoboda bravurně vyrazil. V 86. minutě centroval nebezpečně Malár, ale mostecký brankář znovu ukázal své umění. Poslední šanci měl Fillo, kterému míč naservíroval střídající Brožík. Plzeňský rychlík však zamířil přímo do náruče mosteckého brankáře. Sudí Racek po čtyřech minutách nastavení utkání ukončíl. Plzeň si připsala první bod v novém ročníku Gambrinus ligy.

 

Z utkání SIAD Most - Viktoria Plzeň jsme připravili pro naši internetovou TV šestiminutový sestřih všech zajímavých okamžiků utkání, včetně pozápasových rozhovorů.

 

 

 

FK SIAD Most - FC Viktoria Plzeň 1:1
Poločas: 1:0
Branky: 25. Tolevski - 54. Psohlavec
Rozhodčí: Racek - Pelikán, Ubias
ŽK: Procházka, Jedinák, Jamrich, Škoda, Štípek - Rada, Procházka, Psohlavec
Diváci: 5650

Most: Svoboda - Škoda, Hainault, J. Procházka, Jamrich - A. Mendy, Jedinák (62. V. Mendy), Pilař, Trubila (57. Bogdanov) - Oboya (68. Štípek), Tolevski. Trenér: Žák.

Viktoria: Daněk - V. Procházka, Zakopal, Müller, Smola - Malár (90. Malcharek), Rada, Jarolím, Borek (54. Smejkal) - Fillo, Psohlavec (66. Brožík). Trenér: S. Levý.

 

 

 

Ostatní zápasy:

Brno - Zlín 0:0, Ml. Boleslav - Žižkov 0:1, Kladno - Teplice 0:2, Č. Budějovice - Olomouc 2:0, Jablonec - Slavia 0:1, Bohemians - Ostrava 0:2. Sparta - Liberec 1:0.