8. 10. 2007    Zápas

Zápas dvou Viktorií kořistí Plzně

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Pondělí 8. 10. 2007, 19:30 /

9. kolo / Pondělí 8. 10. 2007, 19:30

FC Viktoria Plzeň

3:1

(1:1)

FK Viktoria Žižkov

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Daněk - Šmejkal, Rada, Halama, Smola - Fillo, Jarolím (90. Smejkal), Trapp, Šíma (61. Malcharek) - Krbeček, Psohlavec (46. Brožík)

FK Viktoria Žižkov

Bartalský - Kučera, Kropík, Besta, Šastný (44. Jambor) - Stracený, Procházka, Novotný (66. Moughfire), Tinga - Demjan (81. Bukač), Kalod.

statistiky

Branky: 18. a 74. Fillo, 85. Halama - 32. Stracený Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Kubáň ŽK: Trapp, Smola, Halama, Krbeček - Jambor, Stracený, Kalod, Bartalský Diváci: 3863

Diváci: 0

Díky dvěma gólům Martina Filla a jedné Jana Halamy porazila Viktoria Plzeň v 9. kole Gambrinus ligy svou pražskou jmenovkyni ze Žižkova 3:1. Za hosty vyrovnával v prvním poločase...

Díky dvěma gólům Martina Filla a jedné Jana Halamy porazila Viktoria Plzeň v 9. kole Gambrinus ligy svou pražskou jmenovkyni ze Žižkova 3:1. Za hosty vyrovnával v prvním poločase Luděk Stracený.

Utkání pod umělým osvětlením stadionu ve Štruncových sadech začali domácí aktivně. Ze dvou trestných kopů Šímy ještě nic nebylo, ale v 18. minutě rozjásal necelé čtyři tisícovky diváků Fillo. Naskočil si na roh Jarolíma a hlavou překonal brankáře Bartalského. Plzeň mohla vedení pojistit po další akci Filla. Ten ale v dobré pozici ještě hledal před brankou lépe postaveného Psohlavce, kterému se však včas vrhli pod nohy žižkovští obránci. Nečekaně tak udeřili hosté. V 32. minutě se za plzeňské stopery dostal Stracený a se štěstím překonal brankáře Daňka. Inkasovaný gól Viktoriány zmrazil a úvodní poločas dohráli v útlumu. Jenže i Žižkov byl směrem dopředu téměř neškodný, navíc přišel o zraněného Šastného.

Do druhého dějství poslal plzeňský trenér Levý útočníka Brožíka a ten se hned prezentoval nebezpečnou střelou. Na druhé straně zkoušel Daňkovu pozornost dalekonosnou ranou Besta. Poté se na trávníku přiostřilo a sudí Kocourek v rozmezí pouhých čtyř minut rozdal čtyři žluté karty, po dvou na každé straně. Čekání na chybu utnula 74. minuta. Žižkovští stopeři dali na hranici velkého čtverce na chvilku prostor Fillovi, který si zpracoval míč a technickou střelou překonal Bartalského podruhé.

Žižkovská snaha o vyrovnání narážela na připravenou obranu Plzně. Nebezpečná byla pouze střela střídajícíh Moughfireho, se kterou měl Daněk hodně práce. V 85. minutě domácí pojistili výhru. Po rohu Jarolíme se míč dostal až k osamocenému Halamovi, který stál sám před gólmanem. Bartalský jeho první pokus ještě vyrazil, na dorážku už byl krátký.  V závěru ještě Daňka vystrašila střela Bukače, na výsledku se ale už nic nezměnilo.

Po čtyřech utkáních bez vítězství Plzeň naplno bodovala. Naopak poslednímu Žižkovu přibyly starosti.

FC Viktoria Plzeň - FK Viktoria Žižkov 3:1
Poločas: 1:1
Branky: 18. a 74. Fillo, 85. Halama - 32. Stracený
Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Kubáň
ŽK: Trapp, Smola, Halama, Krbeček - Jambor, Stracený, Kalod, Bartalský
Diváci: 3863
Viktoria Plzeň: Daněk - Šmejkal, Rada, Halama, Smola - Fillo, Jarolím (90. Smejkal), Trapp, Šíma (61. Malcharek) - Krbeček, Psohlavec (46. Brožík). Trenér: S. Levý.
Viktoria Žižkov: Bartalský - Kučera, Kropík, Besta, Šastný (44. Jambor) - Stracený, Procházka, Novotný (66. Moughfire), Tinga - Demjan (81. Bukač), Kalod. Trenér: S. Griga.

Ostatní výsledky:

Sparta Praha - Slavia 0:2, 1. FC Brno - Mladá Boleslav 0:3., Ostrava - Teplice 0:0, Most - Jablonec 2:1, Bohemians 1905 - Č. Budějovice 0:2, Zlín - Olomouc 0:0, Liberec - Kladno 1:1