2. 12. 2007    Zápas

Ve Štruncových sadech dělba bodů

FC Viktoria Plzeň

15. kolo / Neděle 2. 12. 2007, 15:00 /

15. kolo / Neděle 2. 12. 2007, 15:00

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:1)

SK Dynamo Č. Budějovice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Daněk - Šmejkal (72. Smejkal), Halama, P. Knakal (46. T. Krbeček), Smola (46. Róth) - Fillo, Rada, Jarolím, Trapp, Lecjaks - Psohlavec

SK Dynamo Č. Budějovice

Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Šmíd - Plocek (86. Stráský), Vozábal, Hílek (62. Mašát), Černý - Mrkvička (75. Homoláč), Radzinevičius

statistiky

Branky: 90. Jarolím (PK) - 14. Peroutka Rozhodčí: Racek - Wilczek, Pelikán ŽK: Trapp - Hílek, Hunal ČK: 84. Hunal Diváci: 2936.

Diváci: 0

V  posledním domácím utkání remízovala Viktoria Plzeň s Dynamem České Budějovice 1:1. Jihočeši , které vede bývalý plzeňský trenér František Straka, se ujali vedení ve 14....

V  posledním domácím utkání remízovala Viktoria Plzeň s Dynamem České Budějovice 1:1. Jihočeši , které vede bývalý plzeňský trenér František Straka, se ujali vedení ve 14. minutě zásluhou Peroutky. Viktoria zachránila remízu a tím i neporazitelnost v podzimní části nejvyšší soutěže zásluhou kapitána Jarolíma, který v 90. minutě proměnil pokutový kop.

Kdo z necelých tří tisícovek diváků v hledišti stadionu ve Štruncových sadech čekal úvodní nápor Viktorie, byl zklamán. Domácí "zdobila" nepřesnost v kombinaci, nedůraznost a zbytečné chyby. V 11. minutě ztratil míč Rada a hosté se okamžitě dostali do brejku. Centr Plocka však obrana Plzně odhlavičkovala do bezpečí. Jenže za další tři minuty už udeřilo. Budějovičtí zahrávali rohový kop, odražený míč vrátil před branku Radzinevičius a neobsazený Peroutka pohotovou střelou k tyči otevřel skóre - 0:1. Viktoria se snažila odpovědět a po Jarolímově trestném kopu musel gólman Kučera zasahovat u pravého horního rohu. Pohříchu to byla téměř jediná povedená střela domácích v prvním poločase. Naopak Daněk musel vytáhnout výborný zákrok při střele Šmída, naštěstí míč vyškrábl na roh. Až ve 33. minutě Plzni vyšla kombinace. Psohlavec sklepl dlouhý centr zpět k Fillovi a jeho rána z hranice šestnáctky skončila těsně vedle levé tyče Jihočechů.

Po přestávce poslal trenér Levý na hřiště dva nové hráče, T. Krbečka s Róthem. A změny Plzeň probudily. Mužstvo zlepšilo pohyb, hrálo agresivně a dostalo soupeře pod tlak. V 52. minutě měl vyrovnání na hlavě Psohlavec, mířil však těsně vedle pravé tyče českobudějovické branky. Viktoria si vytvořila velký tlak, zahrávala několik rohů a po jednom z nich odhlavičkoval míč před brankovou čárou Plocek. V 65. minutě však mohlo být opět krušno. Róth vracel téměř z poloviny hřiště míč na gólmana Daňka. Jenže se k němu dostal hostující Radzinevičius a běžel sám na plzeňského brankáře. Daněk však skvělým zákrokem jeho střelu vyrazil a vzápětí při dorážce přestřelil prázdnou branku Černý. Jihočeši pak zahrozili při akci Plocka, který stříleným centrem hledal opět Radzinevičiuse, který však na míč nedosáhl. Závěr byl vyhrocený. V 83. minutě uviděl hostující obránce Hunal druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště. Plzeň se nadechla k závěrečnému náporu a hosté pouze odkopávali míče do bezpečí. Když už se zdálo, že Viktoria přijde o všechny body, zasáhl centrovaný míč ve vlastní šestnáctce rukou českobudějovický Homoláč. Sudí Racek tak v 90. minutě ukázal na značku pokutového kopu! K míči se postavil kapitán Jarolím a střelou k pravé tyči vyrovnal na 1:1.

V nastaveném čase ještě stadion zahučel po souboji domácího Rótha se Stráským. Ten po souboji v plzeňské šestnáctce upadl a Budějovičtí se vehementně dožadovali penalty. Rozhodčí Racek však situaci viděl jinak a nechal pokračovat ve hře. Plzeň se tak s Dynamem rozešla smírně 1:1. Podzimní část Gambrinus ligy zakončí v pondělí 10. prosince před televizními kamerami na hřišti pražské Sparty.

 

 

FC Viktoria Plzeň - SK Dynamo České Budějovice 1:1
Poločas: 0:1
Branky: 90. Jarolím (PK) - 14. Peroutka
Rozhodčí: Racek - Wilczek, Pelikán
ŽK: Trapp - Hílek, Hunal
ČK: 84. Hunal
Diváci: 2936.
Viktoria: Daněk - Šmejkal (72. Smejkal), Halama, P. Knakal (46. T. Krbeček), Smola (46. Róth) - Fillo, Rada, Jarolím, Trapp, Lecjaks - Psohlavec. Trenér: S. Levý.
České Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Šmíd - Plocek (86. Stráský), Vozábal, Hílek (62. Mašát), Černý - Mrkvička (75. Homoláč), Radzinevičius. Trenér: Fr. Straka.

 

 

Ostatní výsledky:

Slovan Liberec - 1. FC Brno 1:1, Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:1, Teplice - Bohemians 2:0, Ostrava - Sparta 0:0, Žižkov - Jablonec 2:0, Sigma Olomouc - SK Kladno 1:1, Tescoma Zlín - SIAD Most 1:1.