14. 4. 2021    Zápas

A zase ten Beauguel! Francouz rozhodl utkání se Zlínem, trefil se i Ba Loua

FC Viktoria Plzeň
31. Beauguel
53. Ba Loua

24. kolo / Středa 14. 4. 2021, 16:00 / Doosan Arena

24. kolo / Středa 14. 4. 2021, 16:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

FC Trinity Zlín

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Limberský – Káčer (75. Hořava), Kalvach, Šulc – Ba Loua (67. Mihálik), Beauguel (75. Ondrášek), Falta (67. Kopic)

FC Trinity Zlín

Dostál – Cedidla, Simerský, Buchta, Matejov – Vraštil (87. Procházka), Hlinka, Janetzký (71. Martinez) – Dramé (56. Potočný), Poznar (71. Fantiš), Jawo (56. Čanturišvili)

statistiky

Branky: 31. Beauguel, 53. Ba Loua, ŽK: Kaša – Matejov, Janetzký, Rozhodčí: Lerch – Hock, Leška

Diváci: uzavřeno

Viktoriáni v dohrávce 24. kola FORTUNA:LIGY uspěli. Svěřenci trenéra Adriana Gužy přivítali ve středu odpoledne na domácí půdě Zlín, proti kterému zvítězili 2:0. O třech bodech do tabulky góly rozhodli Jean-David Beauguel a Adriel Ba Loua.

První velkou šanci utkání si vypracovali po dvaceti odehraných minutách hosté. Jawo z levé strany odcentroval na Tomáše Poznara, jenž si šikovně převzal míč a z otočky vystrašil Jindřicha Staňka, který se vytasil se skvělým zákrokem. Po půl hodině měli obrovskou příležitost také Západočeši, ale Pavel Šulc tváří v tvář nevyzrál na Stanislava Dostála.

O minutu později už se ale domácí dostali do vedení. Od rohového praporku rozehrál Adriel Ba Loua, míč propadl až k Jeanu-Davidu Beauguelovi, ten se probil k zakončení a otevřel skóre zápasu. Francouz měl zanedlouho blízko k dalšímu gólu, jeho volný přímý kop ale chytil zlínský gólman. A když těsně před poločasem trefil Jakub Brabec pouze tyč, tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Hned v úvodní minutě druhé půle pálil Matejov, avšak i tentokrát byl Staněk připraven. Povedenou souhru o pár chvil později předvedla dvojice Poznar – Vraštil, druhý zmiňovaný patičkou zakončil jen do prostoru, kde číhal brankář Viktorie. A tak nedáš, dostaneš, platilo i v tomto případě. Miroslav Káčer na druhé straně hřiště nezištně přihrál Ba Louovi a záložník z Pobřeží slonoviny zvýšil do prázdné brány na 2:0.

V 67. minutě se do hry poprvé od začátku prosince vrátil po dlouhodobém zranění Jan Kopic. Společně s ním přišel na hřiště i Ondřej Mihálik, jenž se po pár minutách mohl zapsat mezi střelce – jenže svůj volej z malého vápna nasměroval nad břevno. Zlínští mohli snížit hlavičkou Fantiše, ale Staněk se v bráně Plzně znovu blýsknul.

Viktorka mohla v závěru odskočit na rozdíl tří gólů, ale Kalvach nejprve napálil tyč, Šulc poté z dorážky netrefil odkrytou bránu. Červenomodří ale i tak zvládli dohrávku 24. kola F:L, v Doosan Areně porazili Zlín 2:0 a posunuli se na 5. místo ligové tabulky.

Záznam