16. 5. 2021    Zápas

Viktoriáni v pražském Ďolíčku prohráli s Pardubicemi

FC Viktoria Plzeň
44. Cadu
67. Černý
88. Surzyn

32. kolo / Neděle 16. 5. 2021, 15:00 / Ďolíček

32. kolo / Neděle 16. 5. 2021, 15:00
Ďolíček

FK Pardubice

3:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Pardubice

Letáček – Cadu, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kostka, Tischler (84. Surzyn), Solil, Ewerton (88. Sláma) – Černý (73. Huf)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Hejda, Falta – Bucha (63. Káčer), Kalvach (83. Kayamba), Čermák (74. Mihálik) – Ba Loua (46. Kovařík), Ondrášek (46. Hybš), Šulc

statistiky

Branky: 44. Cadu, 67. Černý, 88. Surzyn, ŽK: Ewerton – Kaša, ČK: 45+3. Kaša, Rozhodčí: Julínek – Podaný, Vaňkát

Diváci: 259

Ani druhý zápas v Praze během tohoto týdne Viktorce nevyšel. Plzeň do hlavního města vyjela k utkání 32. kola FORTUNA:LIGY, kde je ve vypůjčeném Ďolíčku hostily Pardubice. Svěřenci trenéra Michala Bílka na Východočechy nestačili a prohráli 0:3.

Viktoriáni naskočili do zápasu velmi aktivně, hned první výpad po trase Pavel Šulc – Adriel Ba Loua a zakončující Zdeněk Ondrášek skončil gólem, ten ale kvůli ofsajdu nemohl platit. Do stoprocentní šance se „Kobra“ dostala po skvělé uličce Ba Louy, ale útočník s číslem 13 nezakončil přesně.

Křídelník z Pobřeží slonoviny byl i u zrodu další příležitosti, když rohový kop poslal přesně na hlavičku Milana Havla, tu však zastavil gólman Letáček. Po půl hodině hry se ukázaly také Pardubice, ve vápně zakončoval Dominik Kostka, ale Jindřich Staněk předvedl skvělý zákrok.

Těsně před koncem poločasu se však „domácí“ hrající v pražském Ďolíčku dostali do vedení. Martin Šejvl výborně přenesl hru na Ewertona, jehož zakončení vytáhl Staněk. Míč se ale odrazil k osamocenému Caduovi a ten ho uklidil do odkryté brány. V nastavení první půle navíc dostal Filip Kaša červenou kartu a Plzeň tak čekala celý druhý poločas nevýhoda jednoho hráče v poli.

Pardubice měly krátce po přestávce obrovskou možnost odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale po centru Tomáše Čelůstky hlavičkoval Pavel Černý v těsné blízkosti nad branku. Toho se Východočeši stejně dočkali. TomᚠSolil vypíchl míč Matěji Hybšovi, procpal se přes něj a vystřelil. Staněk sice na jeho pokus ještě stačil, ale i tentokrát inkasoval z dorážky. Trefil se právě Černý.

V závěru utkání se ještě z branky radoval Michal Surzyn, Plzeňané i proto prohráli s Pardubicemi vysoko 0:3.

Záznam