12. 3. 2022    Zápas

Jean-David Beauguel vystřelil nejtěsnější možnou výhru proti Teplicím

FC Viktoria Plzeň
44. Beauguel (pen.)

25. kolo / Sobota 12. 3. 2022, 18:00 / Doosan Arena

25. kolo / Sobota 12. 3. 2022, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

FK Teplice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Kaša, Hejda, Havel – Bucha (90. Káčer), Kalvach – Kopic (46. Řezník), Sýkora (63. Šulc, 90. Trusa), Mosquera – Beauguel (82. Pernica)

FK Teplice

Grigar – Kučera, Tijani, Vondrášek – Mareček (62. Ledecký), Jukl – Knapík (84. Boljevič), Trubač, Prošek (62. Hyčka) – Fortelný, Žák (84. Mareš)

statistiky

Branka: 44. Beauguel (pen.), ŽK: Beauguel, Staněk, Horváth (asistent tr.) – Fortelný, Tijani, Mareš, ČK: 45+6. Havel, Rozhodčí: Radina – Kříž, Hurych

Diváci: 9560

První se třetím, alespoň co se týče jara. V Doosan Areně se v sobotu večer utkaly dva týmy, které na startu druhé části sezony zastihla velká forma. Podle toho zápas vypadal – velice vyrovnaný duel rozhodl jedinou trefou Jean-David Beauguel.

V úvodní půlhodině se hrál spíše opatrný fotbal na půlce hřiště, než že by se jeden či druhý tým hrnul do nějakých šancí. Tu první větší si skvěle vybojoval Jean-David Beauguel, když odstavil dotírajícího Mohameda Tijaniho i Jana Knapíka, přes které se dostal tělem, ale TomᚠGrigar s jeho střelou neměl sebemenší potíže.

Brankář Severočechů se o pár chvil později vytasil s parádním zákrokem – Jan Kopic odcentroval přesně na hlavičku Jhona Mosquery, jenže robinsonáda Grigara zabránila už téměř jasnému gólu. Do třetice už to viktoriánům vyšlo, JDB byl ve vápně faulován Tijanim, sám si vzal na starost penaltu, a tu bezpečně proměnil. V závěru poločasu přišla komplikace, Milan Havel byl vyloučen a FCVP tak celou druhou půli dohrávala o deseti.

Vyrovnat mohly Teplice po rohovém kopu. Jan Fortelný zahrál standardku nakrátko na Aloise Hyčku, ten ještě našel Tomáše Kučeru, jenž neusměrnil balon do brány. Dvacet minut před koncem rozehrával Daniel Trubač volný přímý kop z ideální pozice, ale trefil jen břevno. Západočeši nakonec nejtěsnější možné vedení udrželi, a i přes oslabení vyhráli 1:0!

Záznam