15. 1. 2022    Zápas

Vítězství nad Ústím vystřelil Jan Sýkora, Viktoria opět s čistým kontem

FC Viktoria Plzeň
1. Sýkora

Přátelák / Sobota 15. 1. 2022, 10:30 / Luční

Přátelák / Sobota 15. 1. 2022, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

FK Ústí nad Labem

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Tvrdoň – Řezník, Hejda, Pernica, Koželuh (25. Žilák) – Káčer, Bucha – Sýkora, Šulc, Mosquera – Beauguel (14. Jedlička).
2. poločas: Tvrdoň – Kayamba, Kaša, Gabriel, Žilák – Ndiaye, Janošek – Čermák, Jedlička, Potočný – Chorý.

FK Ústí nad Labem

Plachý (46. Němec) – Švanda, Hudec (46. Gonzalez), Brak, Kurka (46. Cantin) – Čičovský (46. Čítek), Miskovič (77. Vukotić) – Černý (68. Čičovský), Onije (68. Jakš), Ogiomade (46. Emmer) – Krobot (46. Písačka)

statistiky

Branka: 1. Sýkora, Rozhodčí: Petřík – Mokrusch, Volf

Diváci: 300

Ani ve třetím přípravném utkání v zimě 2022 neobdrželi viktoriáni branku. Čisté konto tentokráte udržel Marián Tvrdoň. Zápas s Ústím nad Labem vyhráli Plzeňští díky gólu Jana Sýkory 1:0!

Gól vstřelili viktoriáni hned v úvodní minutě. Po přihrávce Pavla Šulce dopravil míč na druhý pokus do brány Jan Sýkora! Na druhé straně mohlo být rychle vyrovnáno, vlastní gól si málem vstřelil LukᚠHejda, ale vše zachránil Marián Tvrdoň, který se stihl vrátit a míč vyrazit před brankovou čarou. V následujících minutách museli krátce po sobě vystřídat kvůli zranění Jean-David Beauguel a Josef Koželuh, do hry se tak zapojili hráči z B týmu TomᚠJedlička a Karel Žilák. Pro Jedličku se jednalo o debut za áčko. A po půlhodině hry se mohl dočkat i své první trefy, jenomže po pasu Pavla Šulce zamířil těsně vedle tyče.

Do druhého dějství zůstali na hřišti pouze brankář Marián Tvrdoň a právě Jedlička se Žilákem. Dobrou šanci měli domácí po hodině hry. Roh Dominika Janoška si našel TomᚠChorý, jehož hlavičku dobře vyrazil David Němec. Odražený míč už napálil Šimon Gabriel nad břevno. Dvě minuty poté se ústecký brankář vyznamenal znovu, tentokráte po centru Žiláka zakončoval Aleš Čermák, ale Němec míč skvěle vyrazil.

Skóre už se v Luční ulici tak od úvodní minuty nezměnilo, Viktoria vyhrála nad Ústím nad Labem 1:0. Další zápas ji čeká ve středu od 11:00 proti brněnské Zbrojovce.

Záznam

Sestřih