27. 3. 2022    B tým – reportáž

Rezervu o vítězství připravila branka z poslední minuty

FC Viktoria Plzeň

18. kolo / Neděle 27. 3. 2022, 10:30 / Luční

18. kolo / Neděle 27. 3. 2022, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:0)

FK Admira Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Žílák, Alexandr, Fišer (K), Vacek - Pešek, Sojka, Kodýdek (74. Kolerus) - Kříž (83. Kule), Kronus (83. Rádl), Pospíšil (59. Krůta)

FK Admira Praha

Keller - Herc (85. Trnka), Skalický, Fric, Martinic (K) (46. Panýrek), Čácha, Venc, Michálek, Douděra (68. Mošna), Konejl (46. Trajhan), Záruba (68. Kunc)

statistiky

Branky: 25. Sojka - 91. Venc ŽK: 57. Fišer, 58. Kodýdek - 16. Martinic, 28. Čácha, 42. Herc Rozhodčí: Melničuk, Hoch, Hányš

Diváci: 150

Viktoriánské béčko dnes hostilo pražskou Admiru. A dalo se čekat vyrovnané utkání, Středočeši totiž před zápasem měli jen o dva body více, než naše rezerva. Kluci dlouho vedli a vypadalo to, že svého soupeře předskočí. Poslední standardka ovšem rozhodla o dělbě bodů.

Utkání obecně nenabídlo mnoho gólových příležitostí. Ve 23. a 25. minutě ale přišly hned dvě po sobě. V první ještě TadeᚠPospíšil nechal přízemní střelou pouze vyniknout gólmana Admiry, ale o chvíli později už domácí mohli slavit. Po rohovém kopu se v pokutovém území nejlépe zorientoval Alexandr Sojka a zblízka dokázal dostat míč za brankovou čáru. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Viktorku.

Druhá půle byla, stejně jako ta první, plná soubojů, a to zejména těch hlavičkových, a viktoriáni dlouho úspěšně drželi nejtěsnější možné vedení. Pár chvil před závěrečným hvizdem ovšem přišla ledová sprcha v podobě branky Vojtěcha Vence po standardní situaci. Plzeňská rezerva si tak nakonec z utkání s Pražany odnesla jen bod.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: Bojovné utkání, kdy jsme šli zaslouženě do vedení. Velká škoda, že jsme v dalším průběhu utkání nepřidali další góly. Dostali jsme se do několika zajímavých situací před soupeřovo brankou, bohužel tyto situace, které mohou utkání rozhodnout, řešíme špatně. Soupeř v závěru utkání vše nakopával a byla otázka zda to zvládneme odskákat. Bohužel poslední standardní situace a několik nešastných odrazů znamenalo ztrátu vítězství. Několik hráčů nám z důvodu zranění, nemoci a nominací do mládežnických reprezentací chybělo, nicméně, hráče, kteří nastoupili do utkání musím pochválit za příkladný přístup a nasazení. Ztráta vítězství v poslední vteřině aktuálně strašně moc bolí, každopádně do budoucna to je cenná zkušenost pro nᚠhodně mladý tým.