2. 6. 2022    B tým – reportáž

5 výher v řadě: béčko ovládlo západočeské derby

FC Viktoria Plzeň

30. kolo / Středa 1. 6. 2022, 17:00 / TJ Slavoj Stod

30. kolo / Středa 1. 6. 2022, 17:00
TJ Slavoj Stod

FC Viktoria Plzeň

2:0

(0:0)

FC Slavia Karlovy Vary

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Baier - Šimek (46. Kronus), Fišer (C), Vacek, Gaszczyk - Pešek - Sojka (75. Čihák), Kodýdek - Aubrecht (72. Pospíšil), Jedlička (87. Keltyčka), Krůta (46. Falout)

FC Slavia Karlovy Vary

Chára - Skala, Stařík (69. Horník), Pěkný (C), Prágr (88. Černý), Kolařík (85. Gabriel), Debellis (85. Mašata), Tůma, Toure, Krčma, Dubnička

statistiky

Branky: 53. Aubrecht, 81. Kronus, ŽK: 40. Fišer, 89. Gaszczyk - 56. Tůma, Rozhodčí: Tupý - Cichra, Vrchota

Diváci: 350

Naše rezerva dnes ve Stodě přivítala karlovarskou Slavii v dobrém rozpoložení. Po nepřesvědčivých výkonech a několika smolných ztrátách totiž najela na vítěznou jízdu, která trvala čtyři zápasy. Nakonec se viktoriánům díky brankám Aubrechta a Kronuse tuto sérii podařilo natáhnout o další utkání!

Do západočeského derby, jemuž přihlíželo 350 diváků, v dresu Viktorky vyběhlo hned několik hráčů, kteří svým věkem ještě patří do dorostenecké ketagorie, do branky se například postavil teprve sedmnáctiletý Viktor Baier a na celý druhý poločas z lavičky naskočil stejně starý Petr Falout. Ten nakonec byl na place u první branky utkání, v prvním dějství totiž žádná k vidění nebyla, až v 53. minutě hry hostujícího gólmana Cháru překonal Robert Aubrecht.

Červeno-modří pak dlouho drželi nejtěsnější možné vedení, ale v 81. minutě se ho Adamu Kronusovi podařilo navýšit a závěrečné minuty už si svěřenci Josefa Parláska pohlídali. Připsali si tak již pátou výhru v řadě s parádním skóre 14:0. Navíc disponují nejlepší defenzivou soutěže a dvě kola před jejím koncem ztrácejí na první Loko Vltavín jen pět bodů.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: V první řadě bych chtěl poděkovat lidem ze Stodu, že nám umožnili utkání sehrát na jejich hřišti. Potěšila nás početná divácká návštěva. Vítězství si opět strašně moc vážíme, obzvláště proto, že nᚠvýkon zejména v 1. poločase nebyl optimální. Po změně stran a po změnách v sestavě se naše hra zlepšila a je strašně důležité, aby se naši mladí hráči učili utkání zvládat i v případě, že se tolik nedaří.