16. 10. 2022    Zápas

Viktoriáni zvítězili v Jablonci jednoznačně 3:0

FC Viktoria Plzeň

12. kolo / Neděle 16. 10. 2022, 16:00 / Stadion Střelnice

12. kolo / Neděle 16. 10. 2022, 16:00
Stadion Střelnice

FK Jablonec

0:3

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

19. Chorý
63. Chorý
90+1. Ndiaye

sestavy

FK Jablonec

Hanuš – Akpudje, Heidenreich, Souček (55. Sejk) – Krob (75. Černák), Kratochvíl, Houska, Cools – Polidar, Chramosta, Jovovič

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda, Pernica, Jemelka – Holík, Bucha (88. Ndiaye), Kalvach, Čermák (58. Vlkanova), Mosquera – Chorý (74. Bassey), Kliment (58. Jirka)

statistiky

Branky: 19. Chorý, 63. Chorý, 90+1. Ndiaye, ŽK: Houska, Heidenreich – Kalvach, Rozhodčí: Klíma – Nádvorník, Machač

Diváci: 2426

Dva góly Tomáše Chorého a potvrzující trefa Modoua Ndiayeho v nastaveném čase. Viktoria Plzeň ve 12. kole FORTUNA:LIGY zvítězila na půdě Jablonce 3:0 a znovu tak navyšuje svůj náskok v čele tabulky.

Viktoriáni udeřili hned ze své první vážnější šance v zápase. Rohový kop Aleše Čermáka vyrazil Jan Hanuš pouze před sebe na kopačku Jana Klimenta, který dalším centrem na malé vápno našel Luďka Pernicu, jenž ještě hlavičkou prodloužil na Tomáše Chorého a plzeňský dlouhán otevřel skóre utkání.

Také další roh Západočechů byl velice nebezpečný a téměř podobný tomu gólovému. Tentokrát se k němu postavil LukᚠKalvach, Hanuš jeho nákop podskočil, a tak se míč opět ocitl až u Klimenta. Střelec z domácího duelu proti Bayernu prováhal vhodný moment k zakončení, do toho se ale dostal Jhon Mosquera, jehož pokus byl sražen obranou Jablonce.

Po půl hodině červenomodří rozehráli šikovně standardní situaci a blízko ke gólu hlavou byl Jhon Mosquera, jenže v dobré pozici trefil svého spoluhráče Luďka Pernicu. Poté se o slovo přihlásili také Severočeši, ale dělovka Jana Chramosty mířila mimo tři tyče a dobrý pokus Vladimira Jovoviče vytáhl Jindřich Staněk nad břevno. Po zajímavé první půli se šlo do kabin za stavu 1:0 pro svěřence Michala Bílka.

Odbila hodina hry a zelenobílí mohli vyrovnat, ale Jovovič i ve své další dobré šanci neudělal radost domácímu publiku. A tak přišel téměř okamžitý trest – Mosquera se na levé straně prodral přes jabloneckou obranu, odcentroval na Chorého a ten svou druhou trefou v utkání poslal Plzeň do dvougólového vedení.

V 66. minutě mohl FKJ snížit, po centru Jana Kroba a hlavičce Václava Sejka ale parádní zákrok předvedl Jindřich Staněk. Naopak viktoriáni v nastaveném čase potvrdili svou výhru 3:0 po krásné trefě Modoua Ndiayeho zpoza vápna. Plzeňané tak navázali na ligové vítězství s Mladou Boleslaví a znovu si vytvořili větší náskok na čele tabulky před svými soupeři.

Záznam