8. 10. 2022    B tým – reportáž

Obrat snů přinesl béčku už sedmou výhru v řadě!

FC Viktoria Plzeň
45. Vrba
50. Kronus
55. Kronus
59. Sojka

10. kolo / Sobota 8. 10. 2022, 10:30 / Luční / tráva

10. kolo / Sobota 8. 10. 2022, 10:30
Luční / tráva

FC Viktoria Plzeň

4:2

(1:2)

Sokol Hostouň

18. Neruda
35. Vlasák

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Oravec, Fišer, Čihák A. (K) (83. Keltyčka), Vacek - Falout (46. Sojka), Pešek, Gaszczyk P. (83. Dabani) - Kronus, Vrba, Pospíšil (61. Planeta)

Sokol Hostouň

Pančev - Zahranychnyy (K), Kosík, Krunert, Charvát (72. Contreras), Habovda (65. Novák), Januška, Vlasák (65. Miker), Štětka, Hucek (72. Hucek), Neruda (80. Shkyria)

statistiky

Branky: 45. Vrba, 50. Kronus, 55. Kronus, 59. Sojka - 18. Neruda, 35. Vlasák, ŽK: 90. Kronus - 26. Charvát, 34. Habovda, Rozhodčí: Lerch - Severýn, Vojáček

Diváci: 195

Do utkání se Sokolem Hostouň vstupovali viktoriáni jako favorit. První příčka v ČFL A a šestizápasová vítězná šňůra ostatně hovořily za vše. Duel se však zpočátku vůbec nevyvíjel podle jejich představ. Pak se ale červenomodrá mašina rozjela a došla si pro další vítězství!

V prvních několika minutách se toho moc podstatného nedělo. Po jedenácti minutách už ale byla k vidění první tutovka. Gaszczyk pálil po zaváhání brankáře Pančeva do odkryté branky, ale jeho střelu z ní vykopl obránce hostů.

A tak byla na řadě Hostouň, a ta byla úspěšná. Neruda zakončoval po povedeném centru na zadní přesnou hlavičkou a svěřenci Dominika Rodingera překvapivě vedli.

Pak začalo hrozit domácí mužstvo, ale to nezvládalo své útočné akce dotáhnout do úspěšného konce a tak znovu trestali Středočeši. Vlasákův gól znamenal už dvoubrankové vedení a nad Luční se stahovala mračna.

Jen několik vteřin před závěrečným hvizdem prvního dějství přišel nenápadný ale nakonec velice důležitý moment zápasu. Kanonýr Adam Vrba se totiž nejlépe zorientoval ve skrumáži v pokutovém území soupeře a svým šestým zásahem v sezóně snížil na 2:1 a vykřesal naději na body.

A druhý poločas už patřil jen a pouze týmu Josefa Parláska. V 50. minutě hry se přesně k tyči trefil Adam Kronus a o pět minut později to po chybě v defenzivě Hostouně zopakoval! Jeho dva rychlé góly znamenaly fantasticky obrat!

Pak ještě na 4:2 navýšil z voleje po nepovedeném odkopu Hostouně střídající Alexander Sojka, což zelenobílé definitivně pasovalo do role poraženého. Viktorka tak zvítězila už posedmé v řadě a upevnila si pozici prvního celku tabulky ČFL skupiny A!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Já ty zápasy vždycky prožívám hodně a poslední dobou je jich takhle divokých hodně. Začátek byl z naší strany nepovedený, byli jsme všude druzí, soupeř byl agresivnější, měl lepší nabídku, lepší pohyb. Důležitý byl nᚠgól do šatny, který nám dal šanci s utkáním ještě něco udělat. Pořád máme hodně mladý mančaft, který se neustále učí nové věci a je pro nás hrozně cenné, že dokážeme zápas takhle otočit z 0:2 na 4:2.“