12. 10. 2022    Zápas - poháry

Zasloužené dva góly v síti Bayernu, který ale vyhrál v Plzni 2:4

FC Viktoria Plzeň
62. Vlkanova
75. Kliment

4. kolo / Středa 12. 10. 2022, 21:00 / Doosan Arena

4. kolo / Středa 12. 10. 2022, 21:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:4

(0:4)

FC Bayern Mnichov

10. Mané
14. Müller
25. Goretzka
35. Goretzka

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel (46. Holík), Hejda, Tijani, Jemelka (46. Pernica) – Bucha, Kalvach – Kopic (25. Jirka), Vlkanova (81. Pilař), Mosquera – Chorý (46. Kliment)

FC Bayern Mnichov

Ulreich – Mazraoui, Pavard, Upamecano (70. Wanner), Stanišič – Goretzka (56. Gravenberch), Kimmich – Coman (46. Choupo-Moting), Müller (28. Tel), Sané (70. Sabitzer) – Mané

statistiky

Branky: 62. Vlkanova, 75. Kliment – 10. Mané, 14. Müller, 25. Goretzka, 35. Goretzka, ŽK: Mosquera – Mazraoui, Sabitzer, Rozhodčí: Frankowski – Boniek, Winkler (všichni Polsko)

Diváci: 11 326

Nejdříve to vypadalo velmi bledě, když Bayern Mnichov po prvním poločase vedl už o čtyři góly. V druhém poločase ale Viktorka bavorský velkoklub přitlačila a zaslouženě si připsala dva góly do sítě slavného velkoklubu. V celkovém důsledku je tak z toho prohra 2:4.

Hned po pár vteřinách Sadio Mané odcentroval na Leroye Saného, který v dobré pozici mířil mimo tři tyče. V 10. minutě už hosté šli do vedení, Mané si na jeden dotek vyměnil míč s Goretzkou a senegalský univerzál otevřel skóre. O čtyři minuty později bylo ještě hůř – Sané předvedl famózní kolmici na dobrých třicet metrů na Comana, ten z levé strany našel na malém vápně volného Müllera a bylo to 0:2.

Bayern předváděl ofenzivní jízdu i nadále a také z další šance skóroval, Müller odcentroval na Goretzku a ten navýšil vedení na tři góly. Plzeňané měli obrovskou příležitost snížit po velké chybě mnichovské obrany, tu však nevyužil Jhon Mosquera, ani dorážející TomᚠChorý. Na druhé straně přidal svou druhou branku v utkání Goretzka, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:4.

Zkraje druhého poločasu měli červenomodří další šanci na gólový zápis, ale Erik Jirka z úhlu vypálil jen do boční sítě. Naprosto neuvěřitelný zákrok pak předvedl Sven Ulreich proti hlavičce Luďka Pernici. Zaslouženého snížení se Západočeši dočkali v 62. minutě, když se Adam Vlkanova zpoza vápna trefil fantaticky halfvolejem přímo k tyči.

Čtvrt hodiny před koncem předvedli viktoriáni akci hodné světové extratřídy, díky které zapsali další gól v síti FCB! Erik Jirka ji celou rozjel přihrávkou na Libora Holíka, jenž z první poslal míč na Jana Klimenta, ten se obtočil přes Benjamina Pavarda a ranou míč uklidil za záda Svena Ulreicha. Na druhé straně hřiště se ohromujícím zákrokem předvedl také Jindřich Staněk, když vychytal z malého vápna střílejícího Ryana Gravenbercha. Dalekonosná dorážka Mathyse Tela skončila na břevně.

Zejména v druhé půli aktivní FCVP zaznamenala dva zasloužené góly proti Bayernu Mnichov, na německého giganta to ale v celkovém výsledku nestačilo a prohrála 2:4. Za svůj výkon se ale svěřenci trenéra Michala Bílka vůbec nemusí stydět!

Záznam

Sestřih