12. 10. 2022    U19 - reportáž

Divoká přestřelka FCVP a Bayernu Mnichov U19 skončila nerozhodně

FC Viktoria Plzeň
12. Krůta
60. Vacek
72. Paluska

UYL / Středa 12. 10. 2022, 13:00 / Přeštice

UYL / Středa 12. 10. 2022, 13:00
Přeštice

FC Viktoria Plzeň

3:3

(1:2)

FC Bayern Mnichov

33. Copado
41. Ibrahimovic (pen.)
76. Ranos

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Baier – T. Keltyčka (59. Červený), Vacek, Paluska, Falout – Deml (90+3. Novák), Gaszczyk, Sojka – Krůta, Štauber (83. Dabani), Hašek (83. Kule)

FC Bayern Mnichov

Hülsmann – Brückner (68. Demircan), Wimmer, Buchmann, Perez Vinlöf – Pavlovic (84. Hepburn), Ibrahimovic, Aseko Nkili – Scholze, Copado, Ranos

statistiky

Branky: 12. Krůta, 60. Vacek, 72. Paluska – 33. Copado, 41. Ibrahimovic (pen.), 76. Ranos, ŽK: Hašek, Sojka, Paluska – Copado, Rozhodčí: Nuza – Berisha, Selimaj (všichni Kosovo)

Diváci: 800

Napřed vedení, potom gól pozadu, následoval opět náskok a nakonec je z toho dělba bodů. Odveta Viktorie Plzeň a Bayernu Mnichov U19 skončila v Přešticích divokou remízou 3:3. Svěřenci trenéra Ondřeje Šimla tak vybojovali ve dvou zápasech s Bavory čtyři body.

Viktoriáni měli raketový start do utkání. Alexandr Sojka nejprve z levé strany hledal Ondřeje Demla, který bez přípravy placírkou překopl bránu. V další šanci tvrdou střelu Pavla Haška vyrazil Tom Hülsmann na roh. Z toho už se červenomodří radovali! Pavel Gaszczyk rozehrál nakrátko s Alexandrem Sojkou, jenž poslal parádní centr na Milana Krůtu a domácí vedli.

Bayern se pokusil o rychlé vyrovnání, Grant Ranos šikovně předčil Tomáše Keltyčku, vypálil zpoza vápna a napálil tyč. Následně si Viktor Baier připsal zákrok proti střele Angela Brücknera. Západočeši mohli odskočit na rozdíl dvou gólů po chybě mnichovského gólmana, tu ale nevyužil v týmový prospěch Adam Štauber.

Bavorský gigant ještě do konce první půle otočil. Ve 33. minutě hosté srovnali po sporném gólu, když Aleksandar Pavlovic posunul míč rukou na Lucase Copada. Ve 41. minutě fauloval kapitán Patrik Vacek ve vápně Noela Aseka Nkiliho a nařízenou penaltu proměnil Arijon Ibrahimovic. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Dorostenci vstoupili do druhého poločasu stejně aktivně jako do toho prvního, ale Jan Paluska ani Pavel Hašek ze svých šancí gól nevytěžili. Vyrovnání se dočkali po hodině hry, kdy Sojka parádně prošel na levé straně hned přes tři hráče Bayernu, předložil míč Vackovi a do poslední půlhodiny se šlo za nerozhodného skóre.

V 72. minutě se utkání znovu překlopilo na jednu ze stran, tentokrát na tu domácí! Sojka ze standardní situace odcentroval milimetrově na hlavu Palusky a ten zvrátil znovu na stranu FCVP. O čtyři minuty později ale bylo potřetí v zápase vyrovnáno. Ibrahimovic parádní kolmicí nahrál na Ranose, který si poradil s obranou i s gólmanem Viktorie. Utkání plné zvratů i branek nakonec skončilo nerozhodně 3:3.

Záznam

Sestřih