1. 11. 2022    U19 - reportáž

FCVP U19 na závěr UEFA Youth League vybojovala cennou remízu s Barcelonou

FC Viktoria Plzeň
11. Deml

UYL / Úterý 1. 11. 2022, 12:00 / Přeštice

UYL / Úterý 1. 11. 2022, 12:00
Přeštice

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:1)

FC Barcelona

5. Dani Rodriguez

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Baier – Keltyčka, Vacek, Oravec, Falout – Deml (79. Lörincz), Gaszczyk, Sojka – Štauber (63. Červený), Dabani (62. Kule), Hašek (90. Novák)

FC Barcelona

Nono – Anaya (45+1. Vicens), Cubarsi (78. Dominguez), Georgiev, Moreno – Caravaca, Prim, Dani Rodriguez (66. Garrido) – Yamal, Guiu Paz (66. Luzzi), Cuevas (78. Alarcon)

statistiky

Branky: 11. Deml – 5. Dani Rodriguez, Rozhodčí: Kastrati – Hyseni, Muhadri (všichni Kosovo)

Diváci: 800

Na závěr skupiny UEFA Youth League cenný bod s Barcelonou! Viktoriáni v posledním zápase vybojovali skvělou remízu 1:1 se španělským gigantem. V duelu, který sledoval vyprodaný přeštický stadion, vyrovnával Ondřej Deml. Viktoriáni tak mezi evropskou smetánkou rozhodně ostudu neudělali.

Jeden z favoritů na celkové vítězství v soutěži otevřel skóre už v 5. minutě utkání, Dani Rodriguez se postavil k volnému přímému kopu zpoza vápna a nádhernou ranou opřel míč od břevno až do brány. Červenomodré to ale nepoložilo a za pár chvil bylo srovnáno! Pavel Hašek vysunul Alaa Dabaniho, který ještě sklepl pod sebe na Ondřeje Demla a ten přízemní střelou k tyči vyrovnal.

Katalánci mohli znovu odskočit z následující akce, kdy Xavier Moreno neuvěřitelnou ulicí za obranu našel Lamineho Yamala, jehož nadvakrát vychytal Viktor Baier. Do konce poločasu už se hrál prakticky vyrovnaný fotbal bez větších příležitostí, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Barcelona v druhé půli domácí k ničemu nepouštěla, ale dlouho to byl z její strany pouze platonický tlak. První opravdovou tutovku si vypracovala až pár minut před koncem, na hezký centr šajtlí si naskočil Yamal, kterého bravurně vychytal Baier. Z rohového kopu pak hlavičkoval těsně vedle střídající Luzzi.

Svěřenci trenéra Ondřeje Šimla tak v posledním zápase skupiny UEFA Youth League vybojovali cennou remízu 1:1 s celosvětovým gigantem, španělskou Barcelonou.

Záznam

Sestřih