25. 3. 2023    U14 - reportáž

Žáci U14 porazili Hradec Králové, prosadil se Böhm a Volf

FC Viktoria Plzeň

15. kolo / Sobota 25. 3. 2023, 13:00 / 33. ZŠ

15. kolo / Sobota 25. 3. 2023, 13:00
33. ZŠ

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

Vilímek (41. Kotlařík) - Houser (41. Vlček), Folk, Petrák, Flachs, Mašek, Böhm (51. Bednář), Volf, Hamáček, Zýka (55. Mašek), Hengstermann

statistiky

Branky: 32. Böhm, 58. Volf - 89. Cvejn ŽK: Petrák Rozhodčí: Hessová - Cimický, Molek

Diváci: 60

V rámci 15. kola ligové soutěže se žáci kategorie U14 střetli s Hradcem Králové.

Utkání provázelo velmi proměnlivé počasí, nejdříve teplé a slunečné a ve druhém poločase se museli hráči vypořádat se silným větrem a prudkým deštěm. Vyrovnané utkání přineslo první zajímavou akci ve 32. minutě, a to když plzeňský Viktor Böhm přízemní střelou z dálky poslal Viktorku do vedení.

Ve druhém poločase převzali domácí otěže zápasu, což potvrdili v 58. minutě, když po zmatku v pokutovém území střílel TomᚠVolf, kterému se povedlo navýšit vedení na rozdíl dvou branek. Červenomodří si i nadále vytvářeli šance, bohužel další branku už nepřidali. Těsně před koncem se ze standardní situace krásnou střelou prosadil královéhradecký Dominik Cvejn. To byla také poslední akce zápasu a naše U14 porazila Hradec Králové 2:1.

hodnocení trenéra

Martin Vísner: „Jsem rád, že jsme v dnešním zápase prolomili po dvou porážkách tu nepříjemnou bilanci a zvítězili na domácím hřišti. Víc než vítězství si cením přístupu kluků, který snesl přísné měřítko. Jsem rád, že jsme vstřelili dvě branky, i když byly šance na tři, možná čtyři. Ty minimálně dvě branky si kluci zasloužili dát. Do defenzivy máme pořád věci, na kterých musíme nadále pracovat v tréninku, ale je vidět posun oproti předchozím zápasům, nejen v přístupu, ale i v hlavně, v sebevědomí."