10. 5. 2023    B tým – reportáž

Povltavská otočila a porazila béčko

FC Viktoria Plzeň

22. kolo / Středa 10. 5. 2023, 17:00 / Štěchovice

22. kolo / Středa 10. 5. 2023, 17:00
Štěchovice

Povltavská fotbalová akademie

2:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Povltavská fotbalová akademie

Benada – Vala, Starý (90. Hlinák), Košata (76. Babeshko), Drobílek, Lanc, Novák L., Novák M. (90. Markovych V.), Mareš, Jakobovský, Zákostelský

FC Viktoria Plzeň

Zadražil – Fišer, Pešek, Gaszczyk, Pejša (86. Červený), Hašek (62. Lörincz), Paluska (62. Oravec), Vacek, Deml (62. Štauber), Čihák, Pospíšil (62. Krůta)

statistiky

Branky: 50. Drobílek, 57. Novák M. – 29. Hašek ŽK: Drobílek 2x, Zákostelský, Jakobovský, Starý, Benada ČK: Drobílek Rozhodčí: Toucha - Lovětínský, Matyš

Diváci: 120

V dohrávce 22. kola ČFL se střetla viktoriánská rezerva s Povltavskou FA.

Úvod utkání byl velmi bojovný, postupem času si oba týmy začaly vytvářet své příležitosti, především z rohových kopů. Ve 30. minutě přišla první obrovská šance, která byla i využita. Plzeňský Pavel Hašek, který se řítil do této šance, přehodil domácího brankáře a míč se nakonec dokutálel až za brankovou čáru. Po vstřeleném gólu byli domácí jako opaření a Viktoriáni si vytvořili velký tlak. Ten se jim nepodařilo přetavit ve dvoubrankové vedení. Do přestávky už branka nepadla a poločas skončil 1:0 pro Plzeň.

Na úvod druhého poločasu se pokusil Petr Pejša napodobit prvního střelce Viktorky, ovšem jeho přehození brankáře ze strany za brankovou čarou neskončilo. Vzápětí se dostal ve viktoriánském pokutovém území k míči domácí Filip Drobílek, který z malého vápna srovnal na 1:1. V 58. minutě se Povltavská dostala na vedení. Přetažený centr byl vrácen zpět do ohně v malém vápně, kde byl připravený Martin Novák, který se nemýlil. 68. a následně 69. minuta přinesla žlutou kartu pro prvního střelce Povltavské Filipa Drobílka, a tak musel předčasně odejít ze hřiště.

Viktoriánům se i přes veškerou snahu a závěrečný tlak nepodařilo alespoň srovnat skóre a zápas plný emocí prohrávají 1:2.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Měli jsme špatný vstup do zápasu, zhruba až od 15. minuty jsme se dostali do zápasu, dali jsme vedoucí gól a první poločas nakonec vyhráli 1:0. Ve druhé půli jsme chtěli přidat druhou branku, která by zápas asi rozhodla, ale naše velká šance skončila na břevně. Poté jsme měli hluchou desetiminutovku, ve které jsme si nechali dát trestuhodně dvě branky. V závěru jsme chtěli alespoň vyrovnat, ale žádný souvislý tlak jsme si bohužel nevytvořili, naopak jsme se nedokázali vyrovnat v některých případech se zákeřnou hrou soupeře a podlehli atmosféře, ve které se koncovka zápasu odehrála. Nicméně je potřeba se z toho do dalších zápasů ponaučit a by jsme velmi zklamaní z výsledku i z průběhu utkání, tak pro naše mladé hráče jsou to obrovské zkušenosti, které snad zúročí v budoucnu.”