30. 4. 2023    B tým – reportáž

Viktoriánské béčko vyhrálo s rezervou Českých Budějovic

FC Viktoria Plzeň

24. kolo / Neděle 30. 4. 2023, 10:30 / Luční

24. kolo / Neděle 30. 4. 2023, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:1

(1:1)

SK Dynamo České Budějovice B

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Zadražil - Fišer, Paluska, Deml (77. Štauber), Pešek, Krůta (85. Červený), Planeta (85. Šustr), Gaszczyk, Oravec, Pejša (77. Lörincz), Vach (65. Pospíšil)

SK Dynamo České Budějovice B

Lerch - Böhm, Bečvář (84. Pravda), Pařízek, Krch, Polanský (65. Malecha), Brabec, Hák (65. Prášek), Bastl (84. Pech), Novák, Šimoník (44. Pineau)

statistiky

Branky: 5. Deml, 56. Planeta, 64. Pejša (pen.), 73. Pospíšil - 15. Bastl ŽK: Bastl, Lerch Rozhodčí: Hanousek - Řeháček, Pekař

Diváci:

Plzeňané se po více než měsíci konečně vrátili na domácí půdu, na které přivítali béčko Dynama České Budějovice

Úvod utkání vyšel Viktorce skvěle. Už v páté minutě poslal červenomodré do vedení Ondřej Deml nechytatelnou ranou, která se otřela o brankovou konstrukci. Po vstřelené brance se do hry dostalo Dynamo. Domácí se dlouhou dobu nedokázali dostat za polovinu hřiště, což hosté také využili. V 15. minutě dokázal srovnat brankový stav Libor Bastl. Do konce prvního poločasu si Viktoriáni vytvořili pár zajímavých situací po standardních situacích, ale žádná z nich neskončila gólem. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Viktoriáni skvěle vstoupili i do druhého poločasu. V 56. minutě vstřelil branku Šimon Planeta, který si dorazil svou vlastní střelu. O necelých deset minut později proměnil pokutový kop s trochou dávkou štěstí Petr Pejša. V 73. minutě zvýšil skóre na rozdíl tří gólů TadeᚠPospíšil. Ve druhém poločase předvedli domácí skvělý výkon, díky kterému Dynamo do ničeho nepustili a zaslouženě ho ovládli. Béčko tedy poráží v domácím utkání rezervu Českých Budějovic vysoko 4:1.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Myslím, že bylo super, že jsme dali hned na začátku gól, to bylo přesně, co jsme chtěli. Bohužel místo, abychom na to navázali aktivitou, tak jsme byli pasivní a soupeř zaslouženě vyrovnal. O půli jsme si spoustu věcí vysvětlili a druhý poločas byl velmi dobrý. Začali jsme aktivně napadat, byli jsme všude včas a odměnou nám bylo, že jsme dali góly a vyhráli 4:1, takže za druhý poločas spokojenost."