10. 2. 2024    Zápas

Duel s Mladou Boleslaví skončil remízou

FC Viktoria Plzeň
63. Chorý

20. kolo / Sobota 10. 2. 2024, 18:00 / Doosan Arena

20. kolo / Sobota 10. 2. 2024, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:0)

FK Mladá Boleslav

88. Ladra

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Kopic, Kalvach, Šulc, Valenta (73. Červ), Cadu – Chorý (82. Kliment), M. Vydra (73. Traoré)

FK Mladá Boleslav

Trmal – Kostka, Suchý, Král, Suchomel – Karafiát (C), Kubista (78. Vaníček) – Kušej (78. Žitný), D. Mareček (64. Hilál), Ladra (90+2. Poulolo) – Pulkrab (64. Jawo)

statistiky

Branky: 63. Chorý – 88. Ladra (pen.)

Rozhodčí: Černý – Paták, Podaný

Střely na bránu: 3 - 4

Střely mimo: 2 - 6

Rohy: 4 - 7

Ofsajdy: 1 - 1

Fauly: 7 - 9

Diváci: 9083

Jarní část FORTUNA:LIGY zahájili viktoriáni na domácí půdě proti Mladé Boleslavi.

První nebezpečnou situaci si připravili hosté. Před pokutovým územím vyslal přízemní střelu Martin Suchomel, ta skončila vedle pravé tyče plzeňské brány. Ve čtrnácté minutě se znovu předvedli hosté, a to když hlavou poslal míč na horní tyč Matěj Pulkrab, následná dorážka od kapitána Mladoboleslavských Ondřeje Karafiáta skončila mimo branku. Vyrovnané utkání plné osobních soubojů poté delší dobu žádnou zajímavost nepřineslo.

Ve 34. minutě si připravil střelu z větší vzdálenosti TomᚠChorý. Jeho přízemní ránu však brankář Trmal nejdříve vyrazil před sebe a následně schoval do své náruče. O chvíli později ohrozil branku hostů plzeňský křídelník Cadu, který kroutil balón do vápna natolik, až skončil na spojnici brankové konstrukce. Žádný gól do konce prvního dějství nepadl a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas ze začátku nenabídl žádné větší příležitosti a hra se odehrávala spíše na středu hřiště. Radost ve Štruncových Sadech přinesla šedesátá třetí minuta. Centr Jana Kopice nejdříve TomᚠChorý poslal na Robina Hranáče, který odrazil míč zpět na plzeňského forvarda. Ten s pomocí teče obránce dostal míč za záda Matouše Trmala.

V Závěru zápasu přišla pro Viktorii velká rána. Do samostatného úniku se dostali hosté, Martin Jedlička ale v pokutovém území podrazil útočníka Mladé Boleslavi a následoval pokutový kop. Ten proměnil TomᚠLadra a vyrovnal. Zápas tak skončil remízou 1:1