17. 2. 2024    Zápas

Fantastický úvod přinesl Viktorii vítězství v Ďolíčku

FC Viktoria Plzeň

21. kolo / Sobota 17. 2. 2024, 18:00 / Městský stadion Ďolíček

21. kolo / Sobota 17. 2. 2024, 18:00
Městský stadion Ďolíček

Bohemians Praha 1905

0:2

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

5. Chorý
12. Šulc

sestavy

Bohemians Praha 1905

Reichl – Ad. Kadlec (65. Kozák), Vondra, Hybš – Köstl, Jindřišek (C) (65. Hála), Beran, Kovařík (81. Mužík) – Prekop (81. Puškáč), Jan Matoušek (24. Hrubý) – Ristovski

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Hranáč, Hejda (C), Jemelka – Cadu, Červ (89. Traoré), Kalvach, Souaré, Mosquera (71. Vydra) – Šulc – Chorý (83. Valenta)

statistiky

Branky: 5. Chorý, 12. Šulc

ŽK: 53. R. Hrubý, 57. Jindřišek, 57. Vondra, 68. Köstl, 73. Hybš – 61. Cadu

Rozhodčí: Rouček – Ratajová, Slavíček

Střely na bránu: 3 - 4

Střely mimo: 5 - 2

Rohy: 11 - 1

Ofsajdy: 2 - 8

Fauly: 14 - 10

Diváci: 6237

Během tohoto týdne vyjela Viktoria na druhý výjezd v rámci FORTUNA:LIGY. Tentokrát vyrazili Plzeňští na Prahu, přesněji do Ďolíčku, kde se střetli s Bohemians.

Viktoriáni vstoupili do utkání velmi aktivně, už ve třetí minutě se do obrovské šance dostal dnešní debutant Cheick Souaré. TomᚠChorý poslal z pravé strany prudký centr, který se dostal až na zadní tyč. Tu zavíral právě francouzský záložník v dresu Viktorie, míč ale nedokázal dostat do branky domácích.

Po chvíli se na straně Viktorie už slavilo. Cadu na polovině hřiště obral o míč jednoho z hráčů Bohemians a vydal se do rychlého protiútoku společně s Tomášem Chorým, na kterého poslal šajtlí skvělou přihrávku do běhu. Plzeňský forvard si balon připravil a vstřelil první gól zápasu.

Ve dvanácté minutě bylo pro Plzeňské zase o kus veseleji. Jhon Mosquera z levé strany vyslal dlouhý centr až na druhý konec pokutového území, kde úplně osamocený čekal Pavel Šulc. Plzeňský mladík z první vystřelil a dostal balón za záda bezmocného brankáře Reichla.

Další zajímavou příležitost si viktoriáni připravili ve dvacáté šesté minutě. TomᚠChorý od pravého rohu nacentroval do pokutového území, kde byl připravený Jhon Mosquera. Jeho rána však skončila pouze na tribuně. Do konce prvního poločasu si už ani jeden z týmů žádnou zajímavou situaci nepřipravil a do kabin se šlo s dvoubrankovým náskokem pro Viktorii.

Do druhé poloviny zápasu lépe vstoupila domácí Bohemka. Klokani si v úvodních deseti minutách vytvořili tlak, ze kterého nakonec velké ohrožení pro branku Martina Jedličky nevzniklo. V dalších minutách se hrál hodně soubojový a bojovný fotbal.

V obrovské příležitosti se ocitl v 83. minutě Matěj Vydra, kterého do samostatného úniku od poloviny hřiště vyslal Cheick Souaré. Matěj Vydra se nakonec tváří v tvář brankáři Reichlovi nedostal do zakončení. I přes závěrečné pokusy Bohemians se skóre nezměnilo a z Prahy odvážíme tři body za výhru 2:0.