6. 8. 2023    B tým – reportáž

Viktoriánské béčko porazilo Motorlet

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Neděle 6. 8. 2023, 10:30 / Luční

1. kolo / Neděle 6. 8. 2023, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:1)

FK Motorlet Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Baier – Fišer, Gabriel, Deml, Doubek, Planeta (72. Nováček), Kodýdek (46. Lörincz), Hašek (66. Krůta), Vacek (86. Vach), Falout, Vrba (72. Štauber)

FK Motorlet Praha

Mihálek – Filip (62. Walter), Čepelák (46. Jurčišin), Dvořák, Alexandr (62. Popovits), Rataj, Žížala, Šulc, Bernardo (46. Nátr), Kodr, Chigozie (77. Hrabina)

statistiky

Branky: 25. Planeta, 37. Vrba, 74. Štauber - 7. Žížala ŽK: Deml, Štauber - Chigozie Rozhodčí: Rejžek - Toucha, Matyš

Diváci: 112

V úvodním kole ČFL skupiny A narazil B-tým Viktorie na pražský Motorlet. Červenomodří dokázali otočit nepříznivý stav a vyhrát 3:1.

První vážná akce utkání hned skončila brankou. Hosté se dostali ke střele, která byla zablokována plzeňskými obránci, míč se ale odrazil Danielu Žížalovi, který svou ránu poslal do brány a Motorlet vedl 0:1. Ve 25. minutě vyrovnal skóre svou dělovkou Šimon Planeta a nasměroval svůj tým k obratu.

Druhou gólovou trefu viktoriánů přidal ve 37. minutě Adam Vrba a plzeňské béčko vedlo 2:1. Za tohoto stavu se také šlo do kabin.

Ve druhém poločase převzali hráči Viktorky otěže zápasu a snažili se přidat třetí trefu do sítě Motorletu. Ta přišla v 74. minutě, když uklidil míč za brankovou čáru střídající Adam Štauber. Plzeňané si už dvoubrankové vedení pohlídali a na úvod sezony porazili Motorlet Praha 3:1.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Máme za sebou první mistrovské utkání, které jsme vyhráli 3:1. Výsledek bereme, nicméně k výkonu budeme mít spoustu připomínek. Bohužel jsme se nevyvarovali nevynucených ztrát a to nám hrozně bere síly. V určitých momentech můžeme být daleko nebezpečnější a díky nějaké technické nedokonalosti nebo špatnému výběru řešení se připravíme o gólovou příležitost. Máme na čem pracovat, je to první kolo, výsledkově jsme to zvládli a jak říkám máme na čem pracovat do dalších zápasů.”