13. 8. 2023    B tým – reportáž

Béčko prohrálo na půdě rezervy Bohemians

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Neděle 13. 8. 2023, 10:15 / SK Čechie Uhříněves

2. kolo / Neděle 13. 8. 2023, 10:15
SK Čechie Uhříněves

Bohemians Praha 1905 B

3:1

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Bohemians Praha 1905 B

Soukup – Kadlec, Petrouš, Farkaš, Lehovec, Pomahač, Bělaška, Nekvasil, Damašek, Bartek, Marhoul

FC Viktoria Plzeň

Baier – Fišer, Gabriel, Deml, Doubek, Krůta, Planeta, Vach, Falout, Vrba, Lörincz

statistiky

Branky: 12. Doubek (vl.), 42. Pomahač, 82. Pomahač – 12. Krůta ŽK: Pomahač, Farkaš, Těšínský - Gabriel, Doubek, Nováček, Fišer Rozhodčí: Matějka - Tryzna, Erlebach

Diváci: 128

Ve druhém kole ČFL skupiny A vyrazil viktoriánský B-tým na první venkovní utkání sezony. V Uhříněvsi hrála Viktorka B proti domácím Bohemians B.

První branka zápasu přišla brzy. V 11. minutě si vlastní gól vstřelil Martin Doubek, a to když dostal míč za brankovou čáru hlavou po centru z levé strany. Viktoriáni ale zabojovali a okamžitě reagovali na gól klokanů. Na centr z pravé strany hřiště si seběhl Milan Krůta a svou střelou propálil brankáře domácích.

Ve 32. minutě odpískal rozhodčí po faulu Šimona Gabriela na jednoho z útočníků domácích pokutový kop. Míč si postavil Matěj Kadlec, avšak jeho střelu k pravé tyči fantasticky zlikvidoval brankář Viktor Baier.

Těsně před koncem první půle se klokani znovu dostali do vedení. Po centru z pravé strany si zpracoval míč Denis Pomahač a střelou k levé tyči prostřelil brankáře Baiera. Do kabin se šlo za stavu 2:1 pro Bohemians.

Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního, a to tak, že žádné velké šance nepřicházeli a pokud přišla, padl z ní gól. Osm minut před koncem zápasu se ve vápně dostal k balonu hráč klokanů Denis Pomahač, svou střelu z pravé strany poslal na vzdálenější tyč a následně skončila za brankovou čarou. Krátce před koncem utkání se skvělým obranný zákrokem vytáhl Filip Lörincz. Přibližně v místě značky pokutového kopu odkopl míč útočníkovi Bohemians a zabránil tak ve střele na plzeňskou bránu.

Viktoriáni tak prohráli proti rezervě Bohemians Praha 1905 3:1.