20. 8. 2023    B tým – reportáž

Béčko zvítězilo nad Pískem

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Neděle 20. 8. 2023, 10:30 / Luční

3. kolo / Neděle 20. 8. 2023, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:1

(2:1)

FC Písek

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Fišer, Vacek, Gabriel, Deml, Doubek (70. Planeta), Krůta, Kodýdek (70. Vach), Vrba (81. Štauber), Nováček (59. Hašek), Lörinz (59. Novák)

FC Písek

Lerch – Vokurka, Novák (46. Bicenc), Belej (46. Kašpar), Arzberger, Pineau (12. Štěch), Běloušek, Mařík (46. Pech), Voráček, Bartizal, Kašpírek (71. Uher)

statistiky

Branky: 28. Deml, 30. Vrba, 52. Gabriel, 69. Krůta – 24. Belej ŽK: Nováček – Mařík, Bicenc, Lerch, Bartizal, Vokurka Rozhodčí: Flade – Baum, Pálek

Diváci: 250

V horkém letním počasí dnes hrálo béčko Viktorie s jihočeským Pískem.

Viktoriáni do utkání vstoupili aktivně. Od samého začátku se tlačili do útoku a vytvářeli si příležitosti. Svou první možnost si Písek vytvořil ve 13. minutě. Fantastickým zákrokem vytáhl střelu, která mířila do horního rohu Marián Tvrdoň. První branku utkání zaznamenali hosté. Střelu Jakuba Kašpírka tečoval patou František Belej.

Červenomodří zvládli vyrovnat hned o chvíli později. Ve vápně si našel dobrou střeleckou pozici Ondřej Deml a následně poslal míč k pravé tyči a bylo vyrovnáno. Vyrovnaný stav nevydržel moc dlouho a po pár minutách už bylo béčko Viktorky ve vedení. Marián Tvrdoň po autu hostů skvěle vykopl balon na rozběhnutého Adama Vrbu, který běžel sám na branku stíhaný dvěma obránci a následně poslal střelu na bližší pravou tyč a za záda hostujícího brankáře. Do konce první půle se skóre už nezměnilo a béčko vedlo 2:1.

Sedm minut po začátku druhé půle zahrávala Viktorka standardní situaci. Centrovaný míč vypadl přímo před Šimonem Gabrielem, který svou ránu pravačkou poslal do branky. V 68. minutě si Milan Krůta na polovině hřiště obhodil obránce Písku a rozběhl se přímo proti hostujícímu brankáři, kterého následně přeloboval a přidal čtvrtou branku viktoriánů.

Plzeňští si i nadále vytvářeli dobré příležitosti, ale další gól už nepřišel. Béčko porazilo Písek 4:1.