3. 9. 2023    B tým – reportáž

Západočeské derby skončilo vítězně pro béčko Viktorie

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Neděle 3. 9. 2023, 10:30 / Luční

5. kolo / Neděle 3. 9. 2023, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

TJ Jiskra Domažlice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Fišer, Vacek, Deml (63. Falout), Krůta (74. Vach), Kodýdek (74. Štauber), Hašek, Vrba (63. Planeta), Nováček (80. Doubek), Čihák, Lörincz

TJ Jiskra Domažlice

Brych (46. Cherepko) – Mužík, Zajíček (78. Černý), Fillo, Pavlík (46. Rychnovský), Jedlička (74. Jahn), Svoboda (46. Dvořák), Vávra, Procházka, Fedak, Vais

statistiky

Branky: 37. Hašek, 66. Hašek - 57. Mužík ŽK: Kodýdek - Mužík, Jedlička, Svoboda, Vávra, Fedak, 2x Vais ČK: Vais Rozhodčí: Severýn – Švorc, Hrivík

Diváci: 620

Bitva o západ Čech. Ta se dnes odehrála v Luční ulici, a to když se proti sobě postavilo béčko Viktorie Plzeň a Jiskra Domažlice. Zápas rozhodly dvě branky Pavla Haška a tři body zůstaly v Plzni.

První šance zápasu přišla v sedmé minutě. Centr z pravé strany poslal Adam Vrba, který našel Jindřicha Nováčka, ten svou střelu hlavou poslal na brankáře Domažlic. 13. minuta přinesla první příležitost Domažlic. Přízemní přihrávka z pravé strany mířila do prostoru mezi značku pokutového kopu a malé vápno a tu si našel TomᚠJedlička, jeho střelu ale fantasticky vyrazil Marián Tvrdoň. Chvíli poté si velkou šanci připravili viktoráni. Střelu levačkou, kterou vyslal Pavel Hašek, gólman LukᚠBrych vyrazil na rohový kop.

První branka zápasu padla šest minut před koncem. Po faulu těsně před pokutovým územím dostali červenomodří příležitost standardní situace. Té se chopil Pavel Hašek, který svou střelu poslal do levého horního rohu brány a poslal béčko do vedení. Poločasové skóre tak bylo 1:0 pro viktoriánské béčko.

V 52. minutě viktoriáni zahrávali rohový kop. Míč si našel hlavou kapitán Adam Čihák, který ho ale poslal na horní brankovou konstrukci. Chvíli na to Domažlice srovnali. Tečovaná střela Petra Mužíka skončila za brankovou čárou.

V 66. minutě šli hráči v červenomodrém po zisku míče do rychlého protiútoku. Míč si navedl Šimon Planeta, kterého doplňoval Pavel Hašek. Ten dostal přihrávku, zpracoval a levou nohou poslal viktoriány znovu do vedení.

V závěru zápasu obdržel hostující JonᚠVais dvě žluté karty a musel tak předčasně do kabiny. Viktoriáni si pohlídali jednobrankový náskok a v derby vyhráli 2:1.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Zápas hodnotím pozitivně. Musím hráče pochválit za předvedený výkon. Myslím, že jsme odehráli velmi dobrý první poločas, zaslouženě jsme se dostali do vedení. Myslím, že gólů jsme mohli přidat i víc, na druhou stranu jsme mohli jednou inkasovat. Začátek druhého poločasu jsme úplně nechytli, soupeř nás zatlačil a vyrovnal. Poté se nám povedla akce, díky které jsme dali vítězný gól. Jak říkám, musím hráče pochválit jak utkání odehráli. V klíčových momentech nás podržel Marián Tvrdoň. Dneska určitě dobrá nálada a pozitivní emoce, protože ten zápas měl dobré parametry. To je přesně co potřebujeme, hrát takové zápasy, aby se naši hráči zlepšovali a posouvali ve své výkonosti."