16. 11. 2023    Zápas

Šulc dvěma góly trefil Viktorii vítězství na Andrově stadionu

FC Viktoria Plzeň
7. Breite

Osmifinále / Čtvrtek 16. 11. 2023, 15:00 / Andrův stadion

Osmifinále / Čtvrtek 16. 11. 2023, 15:00
Andrův stadion

SK Sigma Olomouc

1:3

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

17. Cadu
20. Šulc
72. Šulc

sestavy

SK Sigma Olomouc

Digaňa – Křišál (74. Fiala), Pokorný (46. Navrátil), Vraštil, Novák (46. Sláma), Zmrzlý – Zorvan, Breite (C), Pospíšil – Vodháněl (16. Fortelný), Juliš

FC Viktoria Plzeň

Baier – Cadu, Hejda (C), Hranáč, Jemelka (28. Kopic) – Traore, Kalvach – Sýkora (90+1. Řezník), Šulc, Vlkanova (83. Mosquera) – Kliment (83. Bucha)

statistiky

Branky: 7. Breite – 17. Cadu, 20. Šulc, 72. Šulc

ŽK: 63. Vraštil, 88. Navrátil – 31. Hejda, 52. Vlkanova , 79. Kliment

Rozhodčí:Černý – Antoníček, Hurych

Střely na bránu: 3 - 5

Střely mimo: 4 - 1

Rohy: 4 - 4

Diváci: 4066

Viktoriáni zvládli osmifinále MOL Cupu a Olomouc na Andrově stadionu porazili 3:1.

Dobrý vstup do prvního poločasu předvedli viktoriáni. Do první šance se ve čtvrté minutě hnal Pavel Šulc, kterého na steč vyslal Honza Sýkora. Pozor ovšem dával brankář Digaňa, který včasným vyběhnutím šanci zmařil. Navíc v sedmé minutě poslal domácí do vedení Radim Breite, který se seběhl z druhé vlny a přízemní ranou k tyči překonal Viktora Baiera.

Ve dvanácté minutě přišel po standardní situaci takřka hokejový závar. Ani Šulc a ani Kliment ale balon do branky nedostali. Co se nepovedlo Šulcovi s Kliment, se povedlo za pět minut Caduovi. Po centru Honzy Sýkory zůstal na zadní tyči Adam Vlkanova, který balon přiklepl na Cadua a ten propálil brankáře domácích.

Tři minuty na to bylo ještě veseleji. Honza Kliment udržel balon ve vápně. Posunul ho na Pavla Šulce, který si ještě vylepšil pozici a překonal podruhé brankáře domácích. První poločas také bohužel ovlivnila zranění. Hřiště postupně opustili Vodháněl, Jemelka a Pokorný. Po prvním poločase Viktoria vedla na Adrově stadionu 2:1.

Hned v úvodu druhé části měl spoustu práce Viktor Baier. Po chybě v rozehrávce se dostal do stoprocentní šance LukᚠJuliš. Baier jeho střelu vyrazil na tyč. Vzápětí na druhé straně pálil ze třiceti metrů Ibrahim Traore a protáhl brankáře Digaňu. Jeho střela šla ale o metr vedle. V padesáté minutě se podruhé dostal do souboje s naším brankářem LukᚠJuliš. Ani tentokrát ale Baiera nepřekonal. Navíc se mával ofsajd.

V pětapadesáté minutě se po dobré kombinaci dostal do vápna Šulc. Jeho střílený centr vyrazil Digaňa na roh. Tři minuty na to přišel skákavý balon z levé strany a tentokrát měl Fortelný, co dělat, aby míč místo na roh neuklidil do své branky.

V šedesáté minutě musel na zem znovu Viktor Baier. Střelu Pospíšila dokázal zpacifikovat. V jednasedmdesáté minutě trefil Honza Sýkora z dobré situace tyč. Viktoriány to mrzet nemuselo. Minutu na to vysunul Šulce do brejku Adam Vlkanova. Pavel Šulc šanci neodmítl a překonal brankáře domácích potřetí. Další skvělý zákrok předvedl v sedmasedmdesáté minutě Viktor Baier, který dokázal vyrazit tečovanou střelu Lukáše Juliše. Co nechytil Baier, to v poslední šanci zápasu chytil Robin Hranáč, který balon ukopl na brankové čáře. Viktoria tak na Andrově stadionu vyhrála 3:1 a postoupila do další fáze MOL Cupu.