30. 12. 1899    

26. kolo / Neděle 12. 5. 2024, 17:00 / Štěchovice

26. kolo / Neděle 12. 5. 2024, 17:00
Štěchovice

Povltavská fotbalová akademie

2:1

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Povltavská fotbalová akademie

Šimáček – Bicenc (88. Dvořák), Drobílek, Hejda (69. L. Novák), Jakobovský, Kozel, Lanc, Mareš, M. Novák (90. Gruntorád), Starý, Zákostelský

FC Viktoria Plzeň

Vlček – Falout, Fišer, Krůta (86. Chalupa), Lörincz (66. Kodýdek), Novák, Oravec, Planeta, Štauber (66. Nováček), Vacek (72. Vach), Vrba

statistiky

Branky: 30. Novák, 52. Starý – 80. Nováček ŽK: Kozel, Novák Rozhodčí: Flade – Nedvěd, Pašek

Diváci: 180

Hned v úvodní minutě zápasu přišla první nebezpečná situace. Bicenc se dostal za obránce Viktorie, následně však nechal blýsknout brankáře Vlčka, který si připsal důležitý zákrok. V osmé minutě si obrovskou šanci vypracovala Viktorka. Po rohovém kopu se k míči dostal Dominik Fišer, který nedokázal překonat brankáře Šimáčka. Dvacátá pátá minuta přinesla další šanci hráčů Viktorie. Milan Krůta vystřelil přibližně ze značky, odkud se kope penalta. Jeho pokus nakonec skončil mimo tři tyče.

Za pět minut padla první branka zápasu. Propadlý balon na polovině hřiště si dokázal sebrat Martin Novák, který následně udělal kličku a z vápna vystřelil k pravé tyči. V závěru první půle se rozezněla branková konstrukce. Z rohového kopu se jeden z plzeňských hráčů dostal ke střele, bohužel trefil jen břevno.

Druhý poločas začal lépe pro domácí Povltavskou. Centr zahrávaný od rohového praporku si našel Štěpán Starý, který hlavou dokázal usměrnit balon za brankovou čáru. Viktoria si svou další šanci vypracovala v sedmdesáté šesté minutě. Střelu Jindřicha Nováčka ale vyrazil brankář Šimáček. V osmdesáté minutě měla rezerva Viktorky k dispozici standardní situaci. Tu zahrával Milan Krůta, který poslal balon do vápna, kde si ho našel Dominik Fišer a vstřelil gól.

Pět minut před koncem zápasu trefil tyč plzeňské branky domácí Mareš. Chvíli poté si obrovskou šanci vypracovala Viktorka. Jindřich Nováček vystřelil z otočky ve vápně, jeho pokus ale skončil nad brankou. Zápas už další gól nepřinesl a béčko prohrálo na hřišti Povltavské 1:2.