30. 12. 1899    

28. kolo / Sobota 25. 5. 2024, 10:30 / TCM Mladé

28. kolo / Sobota 25. 5. 2024, 10:30
TCM Mladé

SK Dynamo České Budějovice B

1:3

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Dynamo České Budějovice B

Valenta – Čoudek, Němeček (67. Mašek), Šimoník (80. Bečvář), Malecha, Polanský (71. Pařízek), Zíka (67. Böhm), Hák, Faltus, Prášek, Novák

FC Viktoria Plzeň

Vlček – Fišer, Krůta (26. Nováček), Planeta (71. Kodýdek), Vach, Vacek (88. Oravec), Novák, Falout, Alili (71. Štauber), Vrba (88. Doubek), Lörincz

statistiky

Branky: 9. Polanský (pen.) – 30. Nováček, 43. Nováček, 66. Vrba ŽK: Čoudek, Šimoník - Nováček Rozhodčí: Hoch – Coufal, Makovec

Diváci: 80

Duel B-týmů přinesl úvodní branku v deváté minutě. Rozhodčí odpískal pokutový kop pro domácí České Budějovice. Zahrávání penalty si vzal na starosti Robin Polanský, který poslal míč doprostřed branky a poslal svůj tým do vedení. Viktoriáni se okamžitě snažili vyrovnat. Adam Vrba tečoval prudký centr z pravé strany, jeden z obránců však dokázal zastavit míč v cestě do branky. Ve třicáté minutě už bylo vyrovnáno! Z rohového kopu si balon našel Šimon Planeta, který přihrávkou po zemi poslal míč na Jindřicha Nováčka. Ten dokázal využít situace a vyrovnal.

Hned na to mohlo být ještě veseleji. Ze standardní situace přišla nebezpečná střela. Jindřich Nováček ale jen o pár centimetrů minul branku Českých Budějovic. Tlak Viktorky nekončil. Burak Alili vedl rychlý útok, poslal míč na Jindřicha Nováčka, jeho pokus si ale našel brankář Valenta. Chvíli před před koncem prvního poločasu se už Plzeňští dostali do vedení. Jindřich Nováček dostal z pravé strany přízemní přihrávku, otočil se, vystřelil a otočil skóre zápasu.

V samém závěru prvního dějství předvedl fantastický defenzivní zákrok Dominik Fišer. Domácí Robin Polanský svou střelou překonal brankáře Vlčka. Dominik Fišer však na celou situaci reagoval a odvrátil nebezpečí.

V padesáté čtvrté minutě se ke střele dostala Viktorka. Skákavou střelu vyslal Petr Falout, brankář Valenta ale dokázal zakročit. Šedesátá šestá minuta přinesla třetí branku Plzně. Chybu brankáře domácích dokázal využít Adam Vrba, který napálil míč do odkryté branky. Za pět minut si svou šanci vypracovalo Dynamo. Polanský netrefil letící centr, míč se odrazil k Práškovi, který nezamířil.

Necelých čtvrt hodiny před koncem si České Budějovice vytvořili další příležitost. Böhm si našel letící centr a v pokutovém území vypálil z první. Fantastickým zákrokem vytáhl jeho střelu brankář Vlček. Gól v zápase už nepadl a B-tým Viktorky si z Českých Budějovic odvezl vítězství 3:1.