11. 5. 2024    Zápas

Šulc zpět na trůnu. Hattrickem zničil Slovácko

FC Viktoria Plzeň
16. Šulc
43. Hejda
90+3. Šulc (pen.)
90+8. Šulc

Skupina o titul - 2. / Sobota 11. 5. 2024, 15:00 / Doosan Arena

Skupina o titul - 2. / Sobota 11. 5. 2024, 15:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:2

(2:1)

1.FC Slovácko

32. Kohút
70. Havlík (pen.)

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Řezník, Hejda, Dweh – Havel (76. Cadu), Kalvach (46. Červ), Traoré, Souaré – Jirka (67. Chorý), Šulc (90+10. Fišer) – M. Vydra (76. Mosquera).

1.FC Slovácko

Heča – Hofmann, Daníček (C) (52. Siňavskij), Kalabiška – Blahút, Kohút (77. Trávník), Havlík, Holzer (90+4. Holásek) – P. Juroška (90+4. Kratochvíla), Kim (77. Mihálik) – Vecheta.

statistiky

Branky: 16. Šulc, 43. Hejda, 90+3. Šulc (pen.), 90+8. Šulc – 32. Kohút, 70. Havlík (pen.)

ČK: 90+4. Martin Svědík

Rozhodčí: Všetečka – Ratajová, Leška

Střely na bránu: 8 - 4

Střely mimo: 6 - 3

Rohy: , 5 - 3

Ofsajdy: 1 - 1

Fauly: 7 - 7

Diváci: 6 740

Ve druhém kole nadstavbové skupiny o titul přivítala Viktoria v Doosan Areně Slovácko. Utkání Vitkoria vyhrála 4:2. Prosadil LukᚠHejda a hattrick vstřelil Pavel Šulc.

V úvodu utkání pocuchal nervy všem na stadionu Martin Jedlička. Jeho rozehrávku málem uloupili hosté. Balon ale nakonec skončil na tribuně. Ve třinácté minutě si viktoriáni připravili krásnou akci, ale bohužel hostující brankář vytáhl skvělý zákrok. Souarého trochu zahnalo zpracování k rohovému praporku. To našemu spielmachrovi nevadilo a poslal balon na Havla, který akrobaticky zakončil. Heča to ale vytáhl. Po chvilce už bylo v Doosan Areně veselo. Matěj Vydra fantastickou individuální akcí prošel do šestnáctky. Dokonce i obstřelil Heču, jeho pokus ale zastavil jeden z obránců. Balon do odkryté klece poslal Pavel Šulc.

Za deset minut Heča likvidoval další jasnou gólovku Viktorie. Erik Jirka oslovil v šestnácte Matěje Vydru. Ten dostal balon do těžké pozice, ale zakončit dokázal. Heča míč vyrazil. Ve třicáté druhé minutě hosté vyrovnali, trefil se Michal Kohút. Čtyři minuty před koncem první poloviny zápasu měl Pavel Juroška před sebou prázdnou bránu. Napálil ale horní tyč. Následně se projevila stará moudrost – nedáš, dostaneš. Z rohového kopu se hlavou prosadil LukᚠHejda.

Po čtvrt hodině hry ve druhém poločase si Cheick Souaré zatancoval s Blahútem na hranici šestnáctky. Následně záložníka Slovácka obešel, ale jeho šajtle minula cíl. Dvacet minut před koncem dostali hosté možnost zahrávání pokutového kopu. Ten si vzal na starosti Marek Havlík a vyrovnal. V osmdesáté minutě vystřelil TomᚠChorý, který ale mířil nad branku Slovácka.

V nastavení hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop, který zahrávala Viktorka. Pavel Šulc byl úspěšný a poslal Plzeň do vedení. V samotném závěru dostalo Slovácko možnost standardní situace, na kterou šel i brankář Heča, viktoriáni nebezpečí odvrátili, Pavel Šulc následně běžel sám na prázdnou branku a završil své třígólové odpoledne. Viktoria zvítězila 4:2.