18. 5. 2024    Zápas

Radim Řezník se rozloučil s Doosan Arenou remízou s Baníkem.

FC Viktoria Plzeň

Skupina o titul - 4. / Sobota 18. 5. 2024, 17:00 / Doosan Arena

Skupina o titul - 4. / Sobota 18. 5. 2024, 17:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:0)

FC Baník Ostrava

statistiky

Diváci:

Viktoria se v posledním domácím ligovém kole utkala s ostravským Baníkem. Byl to zároveň poslední ligový zápas Radima Řezníka v dresu Viktorie, který odehrál ve Štruncových Sadech. Právě z Ostravy přišel obránce s číslem 14 do Plzně. Za Viktorku se prosadil Matěj Vydra. Utkání skončilo remízou 1:1.

Jako první si svou šanci vytvořila Viktoria. V páté minutě Cadu z levé strany kroutil balon na zadní tyč. Moc nechybělo, aby meruna zapadla za tyč. Na centr ale nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl. Symbolicky ve čtrnácté minutě se po celé Doosan Areně neslo jméno Radima Řezníka, který se dnes naposledy v dresu Viktorie představil v ligovém utkání ve Štruncových Sadech. V sedmnácté minutě se červenomodří radovali z gólu. Matěj Vydra sice krásnou trefou překonal Letáčka, ale radost viktoriánů překazil VAR, který branku odvolal.

Za deset minut se poprvé v zápase předvedl také Marián Tvrdoň, který výborným zákrokem pravou nohou zlikvidoval gólovku Baníku. Chvíli na to vyslal svůj pokus na ostravskou branku Erik Jirka, jeho rána byla sražena na rohový kop. První poločas gól nepřinesl a do kabin se šlo s bezbrankovou remízou.

Druhé dějství dnešního zápasu nemohlo začít lépe. Tentokrát už branka Matěje Vydry byla platná. Honza Kliment okradl o balon Lischku a pelášil v úniku s Matějem Vydrou. Situaci dvou na jednoho sehráli na jedničku a Matěj Vydra uklidil míč do prázdné branky. V padesáté osmé minutě vzduchem prolétl Honza Kliment. Cadu z pravé strany zakroutil balon do šestnáctky. Do toho vlétl hlavou Honza Kliment. Mířil ale nad.

V šedesáté sedmé minutě Baník vyrovnal. Trefil se David Buchta. Dvanáct minut před koncem zápasu se Baník prosadil podruhé. Gólovou radost Filipa Kubaly zastavil videorozhodčí. Chvilku před koncem si TomᚠChorý připravil šanci, ale tváří v tvář Letáčkovi nezvítězil. Utkání už další gól nepřineslo a skončilo remízou 1:1.