3. 8. 2024    Zápas

Sobotní rozpálený podvečer přinesl v Jablonci jen bod

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Sobota 3. 8. 2024, 17:00 / Stadion Střelnice

3. kolo / Sobota 3. 8. 2024, 17:00
Stadion Střelnice

FK Jablonec

0:0

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Jablonec

Hanuš – Cedidla, Tekijaški (C), Martinec – Čanturišvili, Nebyla (72. Kanakimana), Beran, Polidar – Fortelný (72. Nardini), Alégué (90. D. Souček) – Schánělec (49. Hollý)

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic, Kalvach (C), Červ, M. Havel – Šulc (86. Ricardinho) – M. Vydra (71. Slončík), Vašulín (55. Metsoko)

statistiky

ŽK: 38. Beran, 61. Alégué, 65. Martinec, 79. Nardini – 70. Dweh

Rozhodčí: Všetečka – Váňa, Hádek

Střely na bránu: 3 - 3

Střely mimo: 5 - 5

Rohy: 4 - 5

Ofsajdy: 2 - 2

Fauly: 10 - 10

Diváci: 3511

Viktoriáni remizovali na hřišti Jablonce 0:0.

Viktoriáni vstoupili do utkání dobře. Hned v sedmé minutě rozvlnil sí za Hanušem Matěj Vydra, který prchl po rohovém kopu Jablonce společně s Janem Kopicem. Jenže radost překazil viktoriánům VAR, který našel ofsajd.

Ve třinácté minutě musel chvátat zpátky do obrany Václav Jemelka, který učebnicově odstavil od balonu Alegueho. Ten se ale přes to minutu na to vypálil. Tvrdoň byl na svém místě.

Tři minuty na to musel Tvrdoň vytahovat zákrok z daleko vyšší kategorie. Po standardní situaci vyplaval jeden z jabloneckých hlavičkářů nekrytý a dostal se do zakončení. Marián ale jeho pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil.

Minutu na to už zase hrozili Západočeši. Šulc vyvezl balon na hranici šestnáctky, kde ho předal Vydrovi. Ten zkoušel protlačit balon mezi nohy Hanuše. Ten byl ale pozorný. Následoval jeden a jeden nepřesný pokus na každé straně, než se začaly dít věci. Martinec vyslal výbornou ránu do šibenic, ale Marián Tvrdoň byl proti a vytáhl fantastický zákrok.

Domácí Beran poté sestřelil Matěje Vydru a mohl být rád, že jeho noha prolétla před útočníkem Viktorie. Před koncem poločasu to zkoušel ještě zmíněný Vydra. Přesně ale nezamířil. Na Střelnici tak platil po prvním poločase vyrovnaný stav 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a zatlačili svěřence Miroslava Koubka. Přímé ohrožení branky Mariána Tvrdoně ale nepřišlo. Za to na druhé straně se dostal do zakončení Šulc. Rozvlnil ale jen boční sí.

V šedesáté třetí minutě zkoušel najít spoluhráče v šestnáctce centrem LukᚠKalvach. Ten byl sice nepřesný, ale Hanušovi nadělal spoustu vrásek. V osmašedesáté minutě pálil ze standardky Matěj Polidar. Branku Mariána Tvrdoně přestřelil.

Poté se hra takticky svázala a zahrozil až v sedmasedmdesáté minutě Tom Slončík, který rozvlnil boční sí. Na druhé straně čelil tváří v tvář Kanakimana Marián Tvrdoň. Situaci zvládl, a navíc se mával ofsajd. V osmdesáté páté minutě zahrávali domácí rohový kop. Z něj se dokázal prosadit Martinec a domácí mohli slavit. Jenže radost domácím stejně jako viktoriánům v úvodu utkání zkazil VAR.

V samém závěru předvedl skvělý zákrok Marián Tvrdoň, a to bylo vše. Utkání skončilo remízou 0:0.