17. 9. 2024    Zápas

Viktorii dovedl k vítězství nad Olomoucí dvougólový Šulc

FC Viktoria Plzeň
42. Šulc
55. Šulc

6. kolo / Úterý 17. 9. 2024, 17:00 / Doosan Arena

6. kolo / Úterý 17. 9. 2024, 17:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

SK Sigma Olomouc

89. Pokorný

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Dweh, Marković, Jemelka – Kopic (81. Mosquera), Kalvach (C), Červ, Cadu (63. M. Havel) – Šulc – M. Vydra (81. Jirka), Adu (90+3. Hejda)

SK Sigma Olomouc

Stoppen – Chvátal, Pokorný, Dohnálek, Sláma – Langer (72. Israel), Breite (C) – Hadaš (59. Mikulenka), Zorvan, Fiala (59. Vodháněl) – Kliment (59. L. Juliš, 76. Šíp)

statistiky

Branky: 42. Šulc, 55. Šulc - 89. Pokorný

ŽK: 87. Červ – 31. Sláma, 42. Langer, 72. Dohnálek, 79. Vodháněl, 84. Pokorný

Rozhodčí: Starý – Slavíček, Leška

Střely na bránu: 7 - 5

Střely mimo: 5 - 6

Rohy: 6 - 6

Ofsajdy: 1 - 0

Fauly: 12 - 14

Diváci: 7056

V rámci dohrávky šestého kola Chance ligy přivítala Viktoria v Doosan Aréně olomouckou Sigmu. Plzeňští zvítězili 2:1, oba jejich góly vstřelil Pavel Šulc, za hosty snižoval Pokorný.

V úvodních minutách se ve Štruncových Sadech hrál opatrný fotbal. Viktoria ani Olomouc nechtěly udělat žádnou chybu a od toho se také odvíjela celá hra. Změnilo se to ve třinácté minutě. Pavel Šulc fantasticky vysunul Matěje Vydry tak, že na něj poslal milimetrovou přihrávku mezi dvěma obránci. Jenomže brankář Stoppen dostál svému jménu a zastavil Vydrův pokus. Ve dvacáté minutě to po centru Lukáše Kalvacha zkoušel LukᚠČerv. Plzeňský záložník z hranice pokutového území poslal na olomouckou branku střelu hlavou, ta ale letěla nad horní tyč.

Krátce poté znovu hrozila Koubkova družina. Adu se protáhl po pravé straně a odcentroval. Jeho pas na Šulce byl sice zastaven, ale obrana hostí ho srazila jen k Lukáši Kalvachovi. Ten vypálil z hranice pokutového území, jenže brankář Stoppen byl připraven. Ve dvacáté šesté minutě předvedl obětavý zákrok Sampson Dweh, který tak zabránil střele Jana Fialy. Chvíli na to se Viktoria vydala do rychlého protiútoku poté, co odvrátila hrozbu rohového kopu. Kontr měla na svědomí čtveřice Vydra, Šulc, Kopic a Cadu. Střílený centr na zadní tyči od Honzy Kopice byl nakonec o chlup delší.

Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se Pavel Šulc dokázal i přes držení od Langera dostat na polovinu soupeře. Tam vyzval ke skórování Adua. Brankář Hanáků byl znovu připraven. No a chvíli poté už bylo v Doosan Aréně veselo. Marián Tvrdoň přesným balonem našel Pavla Šulce, který si poradil se dvěma obránci a poté doslova propálil z ostrého úhlu Stoppena. Viktoria si tak odnesla z prvního dějství jednobrankový náskok.

Po osmi odehraných minutách ve druhém poločase oslovil Cadu balonem na levý kraj vápna Matěje Vydru. Ten ho hned servíroval do šestnáctky. No nechybělo moc a hosté si balon mohli natlačit do branky. V padesáté páté minutě byl na scéně znovu Pavel Šulc. Odražený balon v pokutovém území Sigmy se odrazil k plzeňskému lepidlu na branky. Pavel Šulc si poté s míče poradil a podruhé ho posílá za záda Tadeáše Stoppena.

Plzeňský gólostroj se hlásil v šedesáté deváté minutě o hattrick. Jenomže o třetí dnešní gól Pavla Šulce obral brankář Sigmy. Pět minut před koncem Šulc servíroval další palebnou pozici pro svého spoluhráče. Tentokrát byl v šanci Adu, balon mu ale utekl. V osmdesáté deváté minutě hosté snížili, trefil se Jakub Pokorný. V nastavení se Sigma tlačila za vyrovnáním, jenže Viktoria všechny její akce odvrátila a naopak sama vyrážela do protiútoků. Gól už ale nepadl a Plzeň zvítězila 2:1.