Svěřenci trenéra Michala Bílka vycestovali na první zápas play-off Ligy mistrů! V Baku v něm ve středu proti Karabachu zabojují o vysněný postup do nejprestižnější klubové soutěže světa. Odveta červenomodré čeká týden poté v úterý 23. srpna, kdy v Doosan Areně přivítají ázerbájdžánského mistra. Vstupenky na očekávaný zápas jdou do prodeje již dnes ve 13 hodin.

Úvodní duel boje o zajištění si účasti v Lize mistrů se odehraje na stadionu Tofiqa Bahramova v hlavním městě Ázerbájdžanu ve středu 17. srpna od 18:45 našeho času a v přímém přenosu ho odvysílá Nova Sport 3. 

Hráči po příletu do kavkazské metropole absolvují na stadionu předzápasový trénink a na programu je také tisková konference. Vše můžete sledovat na našich sociálních sítích, a také zde na webu, kde vás budeme průběžně informovat.

Všechny informace, které potřebujete vědět před zápasem s Karabachem, si můžete přečíst v našem PREVIEW, ve kterém přinášíme všechny zajímavosti o soupeři i našich hráčích, kteří v minulosti v Baku zazářili.

„Pro nás je to nepříjemný soupeř. Hodně drží balon, po ztrátě míče i dost pressují, obzvl᚝ v domácích zápasech byli hodně odvážní a v presinku úspěšní, měli hodně zisků a potom to trestali. Když získají vysoko balon, jsou hodně nebezpeční i produktivní. Pro nás je tam hodně vykřičníků, čeho se nesmíme dopouštět a naopak jak tuhle jejich část přecházet,“ řekl před odletem asistent trenéra Pavel Horváth.

„Výsledky soupeře mluví za vše, je to velice kvalitní tým, který je lépe organizovaný než Šeriff. Ale my tam jedeme s jasným cílem vyhrát a přivézt si domů co nejlepší výsledek,“ prozradil na adresu blížícího se duelu ofenzivní záložník Jan Sýkora, který v Baku v dresu Liberce vstřelil nejrychlejší gól v historii Evropské ligy.

Na ten mu tehdy stačilo pouhých deset vteřin. „Těším se tam, mám na to místo hezké vzpomínky. Ačkoliv ten zápas skončil remízou, tak se mi tam povedlo něco nezapomenutelného. Stále je ten gól v knize rekordů, takže je to pro mě navždy speciální. Budeme ale hrát úplně jiný zápas, na jiném stadionu a musíme udělat maximum, abychom si splnili sen a postoupili,“ pokračoval hráč s číslem 7.

Na zápas vycestoval tým Viktorie v následujícím složení: