V rámci oslav 110. výročí klubu připravila Viktoria Plzeň unikátní projekt vlastní sady poštovních pětadvaceti známek mapujících klubovou historii. Nyní představujeme čtvrtou pětici z nich.

První pětice byla věnována nejstarší historii klubu. Druhá pěti mistrovským titulům, třetí místům, kde jsme doma a nyní je na řadě předposlední série. Na ní najdete velké klubové úspěchy uplynulé dekády. Od vítězství v domácím poháru po Ligu mistrů…

VÍTĚZSTVÍ V POHÁRU (2010) – Vítězství v domácím poháru bylo na počátku novodobé úspěšné éry klubu. A zároveň poslalo Viktorku po mnohaleté pauze do pohárové Evropy.

„Byla to první trofej, kterou jsem měl možnost ve viktoriánském dresu zvednout nad hlavu. V tu chvíli jsem samozřejmě netušil, jak úspěšné období lemované úspěchy nás čeká,“ zavzpomínal na tento moment kapitán tehdejšího týmu a zároveň viktorián století Pavel Horváth. „Známka? Pro mě osobně velká vzácnost. Jsem pyšný na klub, že si takto významně tyto momenty připomíná,“ doplnil.

VÝHRA V KODANI – Prvotřídní senzaci si viktoriáni připravili v rozhodujícím předkole o Ligu mistrů. Vítězstvím v Kodani (1:3) připravili domácímu favoritovi obrovský šok, který dokonali postupem v domácí odvetě.

„Velmi povedený zápas, kterým jsme všem ukázali, že s námi musí počítat. Jsem rád, že je ve výběru pětadvaceti významných událostí,“ těší Daniela Koláře.

DUEL S BARCELONOU – Při první účasti v Lize mistrů si viktoriáni zahráli na slavném Camp Nou a i přes porážku 0:2 na tento duel dodnes vzpomínají nejen hráči, ale i fanoušci, kteří si tento výjezd náramně užili.

REMÍZA S AC MILÁN – Viktorka prohrávala se slavným soupeřem již o dvě branky. Ve strhujícím závěru však góly Davida Bystroně a Michala Ďuriše dokázala vyrovnat a navíc si zajistila postup do jarní fáze Evropské ligy.

REMÍZA SE SCHALKE – Domácí zápas se Schalke 04 byl pro všechny viktoriány posvátný – společně jsme totiž otevřeli novou Doosan Arenu! A o gól se postaral odchovanec klubu Vladimír Darida.

„Je to moc pěkná vzpomínka, na ten gól si dobře pamatuji. A těší mě, že se tento moment takto výrazně zapsal do klubové historie a dokonce na známku,“ vzkazuje Vladimír Darida, jenž se v těchto dnech chystá na osmifinále EURO, kde s největší pravděpodobností povede s kapitánskou páskou český tým proti Nizozemsku.

Slavnostní křest známek proběhne ve středu 30. června od 12:30 za účasti klubových legend. Více informací o akci se dozvíte ZDE.

V předchozích dnech jsme představili první patnáctku známek:

OD ZALOŽENÍ PO PLZEŇSKÉHO BECKENBAUERA

VŠECHNY MISTROVSKÉ TITULY!

TADY JSME DOMA!

Vše o oslavách 110 let naleznete na fcviktoria.cz/110