V rámci oslav 110. výročí klubu připravila Viktoria Plzeň unikátní projekt vlastní sady poštovních známek mapujících klubovou historii. Nyní představujeme třetí pětici z nich.

První pětici byla věnována nejstarší historii klubu. Druhá pěti mistrovským titulům a třetí? Místům, kde jsme doma! Městu Plzeň, jenž je symbolizováno katedrálou Sv. Bartoloměje, plzeňským pivovarem a samozřejmě naším stadionem!

KATEDRÁLA S VLAJKOU – katedrála svatého Bartoloměje je dominantou plzeňského náměstí a byla svědkem mnoha oslav, které klub pořádal pro své fanoušky. Jednou v historii byla na katedrále vyvěšena i viktoriánská červenomodrá vlajka a právě tento moment si nyní můžeme připomenout.

STARÝ STADION VE ŠTRUNCOVÝCH SADECH – betonové ochozy, atletická dráha. Starý stadion ve Štruncových sadech si jistě pamatuje řada fanoušků. I proto má své pevné místo v klubové historii a je mu věnována jedna ze známek.

MODERNÍ DOOSAN ARENA – když se v roce 2012 zápasem se Schalke otevíral moderní fotbalový stánek, byl to svátek pro každého viktoriána! Nyní je chloubou a nabízí fanouškům veškerý komfort.

PIVOVARSKÁ BRÁNA – Plzeň, město skvělého piva a skvělého fotbalu. Pivovarská brána, která je vstupním místem do místního pivovaru, byla rovněž svědkem řady společných oslav s fanoušky, fandilo se zde během zápasu na Realu Madrid, a proto nesmí na známce chybět.

KLUBOVÉ LOGO – v průběhu 110 let klubové historie se několikrát změnilo. Přesto jsme na něj náležitě hrdí! Na jedné ze známek naleznete aktuální logo FC Viktoria Plzeň.

Slavnostní křest známek proběhne ve středu 30. června od 12:30 za účasti klubových legend. Více informací o akci se dozvíte ZDE.

V předchozích dnech jsme představili prvních deset známek:

OD ZALOŽENÍ PO PLZEŇSKÉHO BECKENBAUERA

VŠECHNY MISTROVSKÉ TITULY

Vše o oslavách 110 let naleznete na fcviktoria.cz/110