V rámci oslav 110. výročí klubu připravila Viktoria Plzeň unikátní projekt vlastní sady poštovních známek mapujících klubovou historii. Nyní představujeme dalších pět z nich.

Druhá pětice poštovních známek připomíná všechny tituly v historii klubu, počínaje tím prvním v roce 2011 až po zatím poslední v roce 2018.

Každý z pěti titulů měl své kouzlo, tak si pojďme postupně tyto momenty představit:

  • 2011 – Kapitán týmu Pavel Horváth „v to památné odpoledne“ zvedá nad hlavu historicky první mistrovský titul Viktorky v nejvyšší soutěži.
  • 2013 – Druhý titul si Viktoria Plzeň zajistila až v posledním kole, kdy ve velkém slejváku jasně zvládla zápas v Hradci Králové poměrem 3:0.
  • 2015 – Třetí titul Viktorky byl věnován především jedné klubové legendě – Mariánovi Čišovskému. Nikdy na tebe nezapomeneme, Čišo!
  • 2016 – Čtvrtý titul byl ve znamení historicky první obhajoby. Na fotce je s mistrovskou trofejí velká klubová osobnost David Limberský. 
  • 2018 – Při zatím posledním titulu viktoriáni předváděli hlavně na podzim úžasné výkony a za celou první část sezony ztratili pouze 2 body! Takhle slavil s plným náměstím Republiky kapitán Roman Hubník.

Na tyto vzácné okamžiky zavzpomínal i Marek Bakoš, jenž s Viktorkou vyhrál hned čtyři mistrovské trofeje. Co se mu vybaví o druhém titulu, se kterým je vyobrazen na známce? „První věc – že jsme to zvládli, celá sezona byla velmi dlouhá a těžká. Druhá věc – hodně pršelo! Byl to poslední zápas buď anebo a my jsme tam vyhráli 3:0. Třetí věc – gól Mariána Čišovského, takže člověk má uložený tento zápas ve vzpomínkách velmi hluboko…“ dojímá se „Baky.“

A co říká současný asistent trenéra na samotné známky? „Je to velmi pěkná a zajímavá věc. Vážím si toho, že člověk jako já může být na poštovní známce. Možná to docením ještě později, ale už teď je to věc, kterou registruji. I když jsem člověk, který se nerad dívá do minulosti, tak nějaké vzpomínky tam jsou. A jsou příjemné!“ říká Marek Bakoš.

„Já jsem se s tím ve sportovním prostředí ještě nestřetl, proto je to pro mě zajímavé a myslím si, že i pro ty, co mají klub v srdci. Vážím si toho. Je to velmi unikátní věc,“ doplňuje legenda Viktorky svá slova.

Radost ze známky má i Pavel Horváth. „Hned jsem si tento moment vybavil. Poprvé ve Viktorce jsem měl možnost zdvihnout nad hlavu mistrovský pohár, což je samo o sobě nepopsatelné,“ měl jasno, když poprvé viděl známku zobrazující první mistrovský titul, který Viktoria získala v roce, kdy slavila 100. výročí od založení, tedy přesně před deseti lety. 

Všech pět titulů, které jsou na této pětici poštovních známek, přímo na hřišti slavil David Limberský! Ani on tedy na jedné z nich nemůže chybět. „Titul je něco neskutečného, odměna pro celý tým za celoroční práci. Jsem rád, že si je nyní můžeme společně s fanoušky takto připomenout,“ vzpomíná hráč, který nedávno ukončil profesionální kariéru.

Trio Bakoš – Horváth – Limberský je doplněno i o fotografii Mariána Čišovského a rovněž bývalého kapitána Romana Hubníka, který přinesl při posledních oslavách pohár ukázat fanouškům na plzeňské náměstí.

První sadu známek jsme již představovali, podívat se na ně můžete ZDE.