V rámci oslav 110. výročí klubu připravila Viktoria Plzeň unikátní projekt vlastní sady poštovních pětadvaceti známek mapujících klubovou historii. Nyní představujeme poslední pětici z nich.

V předchozích dnech jsme představili čtyři pětice známek:

OD ZALOŽENÍ PO PLZEŇSKÉHO BECKENBAUERA

VŠECHNY MISTROVSKÉ TITULY

TADY JSME DOMA

VELKÉ MOMENTY NOVODOBÉ ÉRY

Vše o oslavách 110 let naleznete na fcviktoria.cz/110.

Závěrečná pětice známek připomene tři velká vítězství v evropských pohárech a dva atraktivní duely v Lize mistrů.

VÝHRA NAD ATLÉTICEM – V prosinci 2012 hostila Viktoria Plzeň v rámci duelu Evropské ligy v Doosan Areně slavné Atlético Madrid. Obhájce trofeje dokázala srazit na kolena, Václav Procházka gólem rozhodl o vítězství 1:0.

BAYERN PO 42 LETECH V PLZNI – V rámci druhé účasti klubu v UEFA Champions League dorazil na západ Čech Bayern Mnichov, který se v Plzni představil již dříve v roce 1971. Bojovný výkon Matúše Kozáčika v brance a celého týmu v poli nakonec na bodový zisk bohužel nestačil, Mnichovští si opět odvezli vítězství 1:0.

VÝHRA NAD CSKA MOSKVA – Nejoblíbenější moment Viktorie Plzeň v evropských pohárech dle fanoušků. Gól Tomáše Wágnera v 90. minutě totiž dokonal obrat plzeňského týmu a posunul ho do vyřazovací fáze Evropské ligy. Narvaná Doosan Arena mohutně slavila velké vítězství. „V životě by mě nenapadlo, že se objevím na nějaké poštovní známce. O to více si toho vážím, je to pro mě velká čest. Na moment, který je na známce vyobrazen, vzpomínám dodnes strašně rád. Je to jedna z nejhezčích chvil v mé fotbalové kariéře, troufám si říci, že i životní gól,“ řekl TomᚠWágner.

GÓL PATRIKA HROŠOVSKÉHO NA REALU MADRID – V říjnu 2018 se červenomodří představili na slavném stadionu Santiago Bernabéu, kde své zápasy hraje jeden z nejlepších týmů na světě Real Madrid. A Viktorka zde nejenže podala skvělý výkon, ale vstřelila gól, o který se postaral Patrik Hrošovský. Nakonec z toho byla těsná porážka 1:2.

VÍTĚZSTVÍ NAD ŘÍMEM – Třetí účast v Lize mistrů, třetí postup do Evropské ligy. V domácím utkání s římským AS se Plzeň dostala do vedení, následně italský celek vyrovnal, ale to nezabránilo dalšímu velkému gólu. TomᚠChorý se pořádně opřel do hlavičky, poslal míč do sítě a Plzeňští mohli slavit!

Ve středu 30. června od 12:30 proběhne slavnostní křest známek za účasti klubových legend. Více informací o akci se dozvíte ZDE.