Viktoria Plzeň hlásí posilu do ofenzivních řad. Viktoriánské barvy bude oblékat sedmadvacetiletý záložník Adam Vlkanova, jenž přichází z Hradce Králové a v Doosan Areně podepsal tříletý kontrakt. Na zádech červenomodrého dresu bude nosit číslo 88. Naopak na hostování do Hradce odchází Filip Čihák a Matej Trusa.

Právě dnes došlo k dohodě obou klubů a Adam Vlkanova se přesouvá do západočeské metropole. Ihned se připojí k novým spoluhráčům a trenéru Michalu Bílkovi bude k dispozici již pro dnešní ligový duel se Slováckem.

„Jsem rád, že se podařilo vše uzavřít a můžeme Adama Vlkanovu přivítat v našem klubu. Přesvědčil nás svými výkony a přeji mu, aby na ně navázal a stal se důležitým členem týmu, předpoklady pro to určitě má,“ okomentoval transfer sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

„Je to hráč, který si drží dlouhodobě vysokou výkonnost, je produktivní, a navíc je využitelný hned na třech postech v ofenzivě. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu a nyní zkvalitní i naši ofenzivu,“ doplnil hlavní kouč Viktorie Michal Bílek.

Adam Vlkanova je odchovancem královohradeckého fotbalu, v jehož dresu strávil i většinu kariéry, a dokonce nosil kapitánskou pásku. Na svém kontě má celkem 54 ligových startů, v nichž vstřelil 10 branek a nedávno si odbyl i premiéru v české reprezentaci. Ve druhém poločase nastoupil v duelu Ligy národů proti Portugalsku.

„Jsem nadšený, že to vyšlo a můžu se ve své kariéře posunout o krok dál. Co je víc, než přijít do klubu, který teď vyhrál titul a ještě se dostal do Ligy mistrů. Je to nádhera a já moc doufám, že budu platný pro tým,“ řekl po přestupu nový plzeňský hráč Adam Vlkanova.

Přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejňovat.


Hostování pro Trusu a Čiháka

Opačným směrem, tedy z Viktorie do Hradce Králové, naopak míří útočník Matej Trusa a stoper Filip Čihák, kteří budou na východě Čech hostovat. „Hradec je velmi kvalitní mužstvo s velice zkušeným trenérem a oba hráči zde dostanou šanci zabojovat o větší herní vytížení, kterému se jim v úvodu sezony u nás nedostávalo,“ řekl sportovní ředitel FCVP Daniel Kolář.

Filip i Matej jsou velmi perspektivní a myslím, že se v novém prostředí rychle adaptují a stanou se důležitou součástí týmu. My jejich výkonnost budeme samozřejmě pečlivě sledovat a držíme oběma palce,“ okomentoval obě hostování Daniel Kolář.

Fotogalerie