Domácí utkání Viktorky se Slováckem, které odehrajeme v Doosan Areně v neděli 12. listopadu od 15:00, bude mít speciální nádech – je věnováno partnerským školám z projektu Viktorka do škol. Na co všechno se můžete těšit?

Robin Hranáč. Plzeňský odchovanec, který prošel naší mládeží, zahrál si v našem dresu juniorskou Ligu mistrů a teď patří pevně do prvního týmu trenéra Miroslava Koubka. Stejně tak Pavel Šulc. Jejich cesta může být ideálním vzorem pro mladé fotbalisty a fotbalistky.

Právě proto se Robin Hranáč s Pavlem Šulcem ujali patronství nad speciálním zápasem pro školy, které nás čeká v neděli 12. listopadu (15:00) a Viktorka v něm poměří síly se Slováckem.

V Doosan Areně budou našim hráčům držet palce vedle všech viktoriánů i děti z celkem 21 základních škol z Plzně a blízkého okolí, které jsou začleněny do projektu Viktorka do škol. „Mám radost, že mohu být patronem této skvělé akce, která určitě bude děti bavit a my jim budeme chtít na oplátku předvést ten nejlepší výkon, aby z fotbalu odcházely spokojené a rádi se na stadion vracely,“ říká Robin Hranáč s tím, že se těší i na velký úkol, který na něj společně se spoluhráči ještě před utkáním čeká – každý hráč Viktorky si bude muset vybrat kreslený portrét, který jej bude prezentovat během utkání na velkoplošných obrazovkách a zápasových grafikách.

„Všichni žáci mají nyní za úkol nakreslit portréty našich hráčů. Ze všech došlých si pak každý hráč osobně vybere ten, který se mu nejvíce líbí, nebo prostě který je mu nejsympatičtější,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Na to se moc těším, jsem zvědavý, jak mě děti vidí a jak to přenesou na papír,“ směje se Pavel Šulc.

A to není všechno. Kromě portrétů si každá škola vybere a nominuje hlasatele, který se ujme této role při zápase po boku viktoriánského dua Jiří Pelnář – Jiří Poór. „Ze všech nominovaných hráči předvyberou tři hlasatele a ti půjdou do velké fanouškovské ankety. Právě naši fanoušci si vyberou toho nejlepšího speakra pro samotný zápas,“ dodává Hanzlík.

„Vítěze této ankety si samozřejmě vezmeme pod svá křídla, vše mu vysvětlíme a společně si pak užijeme velký zápas. Věříme, že právě tato forma bude pro děti super zajímavá,“ přidává moderátor Jiří Pelnář.

Školy mají možnost se během utkání prezentovat i vlastním bannerem. Při jejich tvorbě se žádné meze nekladou.

Viktoriáni, věříme, že si tento výjimečný zápas nenecháte ujít ani vy a těšíme se na vás v Doosan Areně! Vstupenky pořídíte jednoduše online od čtvrtka od 9:00 na Plzeňské vstupence.