T9Laky a Huhnak postoupili do play-off e:LIGY z prvního místa a ve čtvrtfinále vyřadili Spartu. Teď jdou na Karvinou.

Naši reprezentanti ve hře FIFA Lukᚠ„T9Laky“ Pour a Patrik „Huhnak“ Hornák opanovali základní část e:LIGY s pětibodovým náskokem. Kluci měli navíc stejně jako naše fotbalové áčko nejlepší defenzivu soutěže. "Ze začátku jsme párkrát zaváhali a nebylo to ideální, ale zlepšilo se to. Měli jsme skvělé období a pak už jsme neztratili ani bod," řekl k první fázi sezóny Laky. Vzhledem k povedenému průběhu sezóny je logické, že se naši hráči netajili svými ambicemi celou e:LIGU ovládnout a navázat tak na úspěch Viktorky z 1. ročníku. A že nejde jen o prázdné řeči ukázali i v první fázi play-off, v níž se střetli se Spartou.

"Mysleli jsme si, že dostaneme lehčího soupeře," komentoval výsledek losu Laky. Do čtvrtfinále s Pražany viktoriáni vstoupili těsnou výhrou 1:0 Lakyho nad Emericksonem. Huhnak pak bohužel v obou svých zápasech musel zkousnout porážku, ale jeho parák naopak své dva zbývající ovládl. A to včetně svého druhého souboje s Emericksonem, jímž rozhodl celou sérii ve prospěch Viktorky.

Radost z vítězství a postupu měl po zápase také předseda klubu Inaequalis, který je partnerem viktoriánského esportového týmu, Jan „Eldesan“ Pašek. „e:LIGA je pro nás jedním z nejdůležitějších turnajů sezony. Je to propojení s reálným fotbalem, kdy hráči reprezentují prvoligové týmy. Je zajímavé pozorovat, jak se daří prvoligovým týmům nejen na stadionem, ale i ve virtuálním světe fotbalu. Jsem rád, že naši hráči, jak na hřišti, tak ve hře FIFA vždy atakují nejvyšší příčky,“ řekl.

Laky a Huhnak nyní vyzvou esportový tým Karviné, která vyřadila Bohemku. "Bude to těžký boj ale myslím si, že s kapkou štěstí bychom mohli vyhrát celou E-Ligu," hlásí Huhnak.  Semifinálové boje vypuknou v sobotu v 17 hodin. Sledovat je můžete na oficiálním Twitch kanále e:LIGY.

Souhrn výsledků FCVP Esport:

T9Laky vs Emerickson (1:0)

Huhnak vs Caster (1:3)

T9Laky vs Caster (3:1)

Huhnak vs Emerickson (0:4)

T9Laky vs Emerickson (2:1)