K bezproblémové výhře si viktoriáni došli se Zlínem. K nedělní výhře 4:0 proti ševcům přispěl velkou měrou střídající Adam Vlkanova, který během druhého poločasu vstřelil dvě branky. Právě on společně s trenérem Michalem Bílkem zápas zhodnotil.

„Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a že to nebyly nervy až do konce, jako to u nás v poslední době bývalo zvykem. Druhý gól nás definitivně uklidnil. Celý zápas jsme měli relativně pod kontrolou, soupeře jsme nepouštěli do větších šancí a sami jsme dali čtyři branky. V dnešním duelu se stalo spoustu pozitivních věcí,“ začal Michal Bílek.

Proti Zlínu udělal v sestavě hned několik změn. „Chtěli jsme, abychom se dostávali dlouhými balony za obranu a rozbíhali jsme to. Do druhého poločasu jsme dvakrát střídali, protože jsme chtěli Adama Vlkanovu přivést do kombinace a Tomáše Chorého jsme nechávali odpočívat. Obě změny vyšly a jsem rád, že si oba trošku zvedli sebevědomí,“ pokračoval hlavní trenér.

Právě Adam Vlkanova se trefil během prvních dvanácti minut hned dvakrát. „Bylo to hodně rychlé. Při prvním gólu se ke mně dostal roh, zařval jsem si, a mi to pustí. Dal jsem si dobrý první dotek a jsem rád, že jsem takový gól vstřelil. U druhé branky jsem také čekal do poslední chvíle a nevěděl jsem, jestli to propadne až ke mně. Naštěstí ano a dobře jsem nastavil hlavu,“ řekl plzeňský střelec.

Už ve středu čeká na viktoriány vložené kolo se Spartou. „Bude to o něčem jiném než dnes. Je to klíčový zápas, který ukáže, jak se zbytek sezony bude vyvíjet. Věřím tomu, že to zvládneme. Sebevědomí po dnešním utkání snad půjde nahoru a budeme na Spartu dobře připraveni,“ přemýšlel Bílek. „Každý chce hrát a udělá pro to všechno. Kdokoli je na hřišti, tak všichni chceme vyhrávat a udělat to nejlepší pro Plzeň,“ slíbil Vlčák.

Fotogalerie