Brána do finále poháru se zavřela při posledním kroku. Viktoriáni v semifinále MOL Cupu nestačili na Spartu a po prohře 1:2 v soutěži skončili. O výsledku na Letné se rozpovídali Jan Kovařík společně s trenérem Adrianem Gužou.

„Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do zápasu, jen jsme to nedotáhli do finálních přihrávek. Nebylo to zlé, ale potom tam přišla penalta a to nás trochu rozrušilo. Sparta pak předvedla obrovskou efektivitu při druhém gólu,“ pověděl k duelu Adrian Guža. „Kluci se potřebovali uklidnit, protože když to bylo 2:0, tak Sparta měla větší křídla než my,“ pokračoval v hodnocení.

Viktoriáni tak třetí vítězství v Českém poháru nepřidají. „Strašně to mrzí, protože to byly dva zápasy od další trofeje. Bohužel to musíme skousnout a poučit se z toho. V lize jim to budeme chtít doma vrátit,“ připomněl Jan Kovařík nadstavbové utkání o titul proti Spartě, které na Plzeň ještě v Doosan Areně čeká.

Vůbec poprvé pod trenérem Gužou viktoriáni zažili, jaké je to v zápase prohrávat. Mohlo to na hráče mít vliv? „Možná trochu ano, protože jsme ještě nepoznali tenhle stav, ale v druhé části jsme ukázali, že i s takovým kvalitním soupeřem a tímto skóre se dá něco udělat,“ hledal pozitiva slovenský kouč. „Kluci dřeli, mákli. Dostali jsme se do kontaktního gólu, v závěru jsme měli velkou šanci… Střetly se dva dobré týmy a Sparta byla dnes možná trochu šastnější a efektivnější,“ řekl k duelu.

Nad vyřazením z poháru není příliš mnoho času přemýšlet, už v neděli totiž na Plzeňany čeká další zápas. Domácím duelem s Jabloncem započnou nadstavbovou část o titul. „To, že to dnes nevyšlo, nás může jen přibrzdit, ale ne zastavit,“ slíbil kouč Viktorie závěrem. „Půjdeme do toho s cílem vyhrát všech pět zápasů a uvidíme, na co to bude na konci stačit,“ přidal se Kovařík.

Fotogalerie