To byl boj! Viktoria zvládla postoupit do semifinále MOL Cupu, když porazila Slovan Liberec 1:0 brankou Ondřeje Mihálika z 87. minuty. Střelce gólu jsme vyzpovídali v rozhovoru pro klubový web, názory pak na tiskové konferenci poskytl i trenér Adrian Guža.

Po skončení duelu měl šastný střelec samozřejmě jen skvělé pocity. „Ten gól byl strašně vydřený, ale jsem za něj rád. Hlavně, že jsem pomohl týmu k jasnému cíli, což byl postup,“ řekl po konci. „Bylo to dnes hodně o trpělivosti. Liberec na nás nastoupil důraznou a poctivou hrou zezadu, čekal na rychlé protiútoky. Ve druhém poločase jsme měli více ze hry, ale centry často sbírali stopeři soupeře. Trpělivost byla hodně důležitá,“ myslí si Pišta Mihálik.

„Šlo o zápas dvou kvalitních týmů, které ukázaly rozdílné herní styly,“ popisuje Adrian Guža. „My hráli naším způsobem hry, soupeř zvolil to, v čem je nejsilnější – fyzicky silnou defenzivu a kontry. Je velmi důležité, že po dobrém vstupu do zápasu, kdy jsme Liberec ale bohužel neotevřeli, jsme zachytávali jejich snahy o protiútoky. Kluci vyčkali na gól, který jsme vstřelili díky trpělivosti. Cíl je splněný,“ těšilo trenéra týmu.

Gól v 87. minutě vstřelil Ondřej Mihálik napadáním gólmana Filipa Nguyena, který jej následně trefil. „Nevypustil jsem souboj, šel jsem dohrát gólmana a ten mě trefil. Naštěstí se mi to odrazilo do kroku a pak to bylo jen o tom, abych byl u míče dříve než obránce,“ popsal danou situaci. „Na gól jsem čekal hodně dlouho, takže jsem rád, ale hlavně, že to pomohlo týmu,“ doplnil ke své první trefě v této sezoně.

„Naší největší motivací bylo porazit soupeře, který chtěl také postoupit. Ale samozřejmě tomu trošku přidalo třeba i to, že nás Liberec porazil dvakrát v lize. Je to pro nás velmi cenné vítězství,“ řekl Adrian Guža s tím, že ve hře ale viděl i nějaké nedostatky: „Nebylo to od nás někdy tak rychlé, což byla výhoda pro fyzicky dobře disponovaného soupeře. Ale je podstatné, že mužstvo neztratilo hlavu, nepouštělo soupeře do brejků ani do standardek a šlo si za tím, abychom zápas rozhodli.“

Viktoriáni jsou tak nyní v semifinále MOL Cupu, kam dnes slavila postup také Sparta Praha a Teplice. Zbývající duel Olomouce se Slavií se odehraje v jiném termínu. „Od prvního kola jsme odhodlaní MOL Cup vyhrát. Jedeme naplno a chceme tady nad hlavu zvednout trofej,“ ubezpečuje Ondřej Mihálik.

Fotogalerie