Doma s Manchesterem United, San Sebastianem či Anderlechtem, venku ve Frankfurtu či Bilbau. Viktoriáni se dnes dozvěděli jména soupeřů pro novou ligovou fázi Evropské ligy. Co na los říkají?

Bezprostředně po utkání s Hearts vyslovil Miroslav Koubek přání, že by rád fanouškům do DOOSAN Areny přivezl Manchester United. A to se mu splnilo! „Bylo to moje přání a jsem rád, že můžeme tak věhlasného soupeře v Plzni uvítat. Je to skvělý dárek pro naše fanoušky,“ říká hlavní kouč a dodává, že nepochybně půjde o fotbalový svátek. „Manchester United asi do Plzně nepřijíždí každý rok, takže se právě tento zápas zřejmě jeví jako nejatraktivnější, ale velmi zajímavé budou i ostatní duely,“ má jasno.

„V Evropské lize nenajdete snadné soupeře. Všechno jsou to kvalitní protivníci. Narazíme na týmy ze Španělska, z německé budesligy, čeká nás horké prostředí v Řecku a další těžké duely. Zároveň jsou to pro nás všechno velké výzvy, musíme se perfektně připravit. Já to beru tak, že každý takový zápas s evropskou špičkou je pro mužstvo studijním materiálem a tato konfrontace nás posouvá dopředu. Jednou věcí jsou pak samotné výsledky, které jsou složité, ale posouvá nás to a já věřím, že se nám nějaké výsledky určitě podaří uhrát. Těšíme se na to,“ hodnotí los Miroslav Koubek.

„Los je určitě zajímavý, všechno těžké zápasy,“ přidává se kapitán LukᚠKalvach. „Vysněné United máme doma, což je super pro naše fanoušky. Ale i ostatní soupeři jsou hodně zajímaví a řekl bych, že i hratelní, abychom převedli co nejlepší výkony a uhráli nějaké body,“ říká záložník.

LukᚠKalvach zároveň vnímá, že Evropská liga je rozdílná od té Konferenční, kdy se Viktorka probojovala až do historického čtvrtfinále. „Je to zase o stupínek výše, více prestižní, více sledované. Určitě to pro nás bude velké měřítko a našim cílem bude se dobře připravit a uhrát co nejvíce bodů,“ dodává hráč, jenž se během pátku dočkal i do nominace fotbalové reprezentace a velmi si toho váží. „Reprezentovat je čest, vždy budu rád nosit národní dres. A že to vyšlo takhle po postupu přes Hearts? Prostě mám krásný den,“ uzavírá LukᚠKalvach.