Sobotní večer bude ve Štruncových sadech opět ve znamení boje o body to ligové tabulky. Zaplněné ochozy Doosan Areny uvidí v souboji domácího celku s Libercem souboj o druhou příčku tabulky.

Hlavní ofenzivní zbraní Viktorie bude pětigólový střelec Michal Ďuriš. „Jedeme na vítězné vlně a doufám, že to potvrdíme i v sobotu, já osobně se cítím dobře,“ říká Ďuriš, který už si hru Severočechů prohlédl i na videu. „Liberec má dobrou formu, což nám potvrdil i rozbor u videa. Hrají dobře kombinačně a daří se jim. Kvalitu určitě mají, což potvrdili i postupem do Evropské ligy. Mají dobrou formu, ale já věřím, že jim trochu přistřihneme křídla,“ zůstává odhodlaný útočník Viktorie.

V kádru Slovanu v současnosti válí bývalý plzeňský střelec Marek Bakoš. „S Markem jsem stále v kontaktu, včera jsme si psali. Trochu se popichujeme, ale všechno je to v rámci mezí. Osobně se na něj velmi těším,“ usmívá se Michal Ďuriš. "Jsme velcí kamarádi, ale to musí jít pro tento zápas stranou. Baky je vítězný typ, neuhne z žádného souboje a nás to bude v sobotu hodně bolet. Ale pro tři body uděláme maximum." Plzeňský klub se s Libercem utkal už v souboji o český Superpohár. „I když jsme zápas vyhráli, ukázali Liberečtí velkou kvalitu. Po létě měli dost obměněný kádr, ale teď už jim vše šlape tak, jak má. Těším se na skvělý zápas,“ dodává.

„Zápasy s Libercem, Jabloncem nebo se Spartou vždycky velmi vítáme. Je lepší rozdat si to s takovými manšafty, než se soupeři, kteří k nám přijedou jen bránit. Věřím, že Liberec zde bude předvádět svůj útočný fotbal, což by nám mohlo vyhovovat,“ přidává se Jan Baránek. Po odchodu Romana Hubníka do Olomouce nechyběl Jan Baránek na hřišti ani minutu. „Jsem rád, že hraju a že můžu trenérovi splácet důvěru, kterou do mě vkládá. Udělám maximum, abych nastupoval co nejdéle,“ říká mladý obránce. Na Liberec má Jan Baránek dvě výjimečné vzpomínky. „Ty zápasy sice dělil jeden rok, ale proti Liberci jsem si připsal první ligový start a stejnému soupeři jsem vstřelil i první gól v lize,“ usmívá se.