Ač to s jeho svěřenci vypadalo v zápase s Libercem všelijak, trenér Karel Krejčí opět dokázal dovést utkání do vítězného konce. Nadmíru mu vyšlo střídání, když rozdílovou branku vstřelil čtyři minuty před koncem zápasu Mahmutovič, jenž přišel na hrací plochu až v průběhu duelu.

„Čekali jsme těžké utkání, soupeř sem přijel ve vítězné pohodě. V lize ještě neprohrál, dobře se prezentuje i v Evropské lize,“ předesílá Krejčí. „V prvním poločase jsme si vypracovali především přes stranu Milana Petržely řadu situací, kdy jsme se dostávali za obranu soupeře, ale bohužel jsme je úplně nedohrávali. Matúš nás pak podržel, když chytil gólovku,“ hodnotí.

Utkání nabralo grády až ve druhé půli. „Obdržený gól nám paradoxně asi pomohl. Šli jsme do risku, kluci ale ukázali obrovský charakter, když utkání otočili. Proti kvalitnímu Liberci se jedná o tři cenné body. Splnili jsme cíl, který jsme si před utkáním dali, posunuli jsme se před Liberec v tabulce,“ dodává Karel Krejčí.

Slovan byl jediným týmem po nástupu Karla Krejčího, který dokázal Viktorii zkomplikovat cestu za vítězstvím. „Co se týká ligových zápasů, byl Liberec určitě nejt잚í soupeř, kterého jsem potkal. Od zápasu o Superpohár doplnili kádr o kvalitní hráče. Slovan bude určitě hrát o špičku ligy a já jsem o to radši, že jsme prohrávali a zápas se nám podařilo otočit,“ prozrazuje trenér Viktorie. 

Příběhem zápasu byl nejen gól střídajícího Mahmutoviče, divákům jistě není lhostejný ani stav Jana Baránka, který byl po tvrdém úderu do hlavy donucen střídat. „Za Mahmuta jsem rád. Neprožíval dobré období a já věřím, že mu tenhle gól pomůže a dostane se do sestavy častěji,“ říká Krejčí. „Co jsem se bavil s doktorem, Honzu si nechávají na pozorování v nemocnici s lehčím otřesem mozku. Uvidíme, jak bude vypadat zítra,“ uzavírá Karel Krejčí.