Ve čtvrtek v 17:00 vstoupí Viktoria do další soutěže – ve 3. kole MOL Cupu přivítá v Doosan Areně tým Slezský FC Opava, který aktuálně vede druhou ligu. I proto zápas jistě viktoriáni nepodcení, což potvrdili Martin Zeman s Janem Kovaříkem.

„Myslím si, že to může být dobrý zápas. Opava má kvalitu, o čem jsme se vloni přesvědčili. Doufám, že přijde hodně lidí a my jim předvedeme fotbal, který se bude líbit,“ přeje si Jan Kovařík. „Přijede k nám kvalitní soupeř, který si dobře vede v druhé lize. Určitě se bude chtít vytáhnout a bude hrát za hranicemi svých možností. Snad potvrdíme naši dobrou formu,“ doplňuje Martin Zeman.

Pohár v kabině vnímají viktoriáni také jako důležitou soutěž. „Určitě! Hraje se o další trofej. Žádné podcenění nepřipadá v úvahu. Opavě to minimálně budeme chtít vrátit. Navíc hrajeme doma, takže chceme, aby se lidi bavili naším výkonem,“ ubezpečuje Kovařík. „Myslím si, že můžeme očekávat zápas na ligové úrovni. Opava má dobré hráče, hraje pěkný fotbal a zaslouženě vede druhou ligu. Z českého poháru se týmy můžou probojovat rovnou do Evropské ligy, takže bych ho určitě nepodceňoval,“ má jasno Zeman.

V PRODEJI JSOU NADÁLE I VSTUPENKY


V minulé sezoně vystavila stopku v poháru Viktorii právě Opava, která domácí zápas zvládla lépe 4:2. „Hrál jsem tam levého obránce, což pro mě bylo poměrně neobvyklé. Začali jsme dobře, ale domácí pak ukázali svou sílu a my to nezvládli,“ vzpomíná na zápas Martin Zeman. „Bylo tam bouřlivé prostředí, diváci domácí tým hodně hnali a dostali jsme hloupé čtyři góly,“ vybavuje si Jan Kovařík.

Ten se vrátil do tréninku po zranění, odehrál zápas za juniorku a již dvakrát usedl na lavičku A-týmu. „Cítím se dobře. Až možná překvapivě době, že jsem to zranění takhle zvládnul. Těším se, až se opět ukážu v ostrém utkání,“ říká Kovařík. Martin Zeman si zase pochvaluje, že týmu i z pozice náhradníka v posledních dvou zápasech výrazně pomohl (tři asistence). „Pro sebevědomí je to dobré, když víš, že týmu mᚠco dát i za menší časový úsek,“ uzavírá rozhovor.