Hned po týdnu je tady další utkání s Bayernem Mnichov, tentokrát však Viktoria Plzeň vyzve bavorského giganta na domácí půdě. Co si z prvního duelu v Allianz Areně odnesli záložník Jan Kopic a trenér Michal Bílek?

„Na videu jsme si něco ukazovali a řekli jsme si k tomu několik slov. Viděli jsme chyby, které jsme dělali. Bayern Mnichov je obrovská kvalita, ale nesmíme proti nim určitě tak brzy inkasovat, a naopak se pokusit skórovat první,“ říká Jan Kopic.

„V prvním utkání Bayern ukázal obrovskou sílu v přechodu do útoku. Po ztrátě balonu podnikali bleskurychlé protiútoky v pěti v šesti hráčích. Budeme si na to muset dávat obrovský pozor,“ doplňuje Michal Bílek.

Viktoriáni nastínili, v čem se budou muset zlepšit do středečního duelu. „Všechny velké týmy mají skvělé represinky, zvl᚝, když jsme hluboko pod balonem. Nejzásadnější je, abychom se mohli opřít o hrotového útočníka, než ho doplní ostatní hráči. To se nám daří v lize a potřebujeme to i v zítřejším zápase,“ prozrazuje křídelník hrající s desítkou na zádech.

„Co se týče defenzivy, tak je nesmíme pouštět do rychlých přechodů do útoku, mají v tom obrovskou sílu. Hrajeme doma a budeme chtít sehrát lepší utkání a dosáhnout lepšího výsledku než minulý týden. Budeme se snažit hrát odvážně, chceme ohrožovat jejich branku,“ dodává plzeňský kouč.

O větší kuráži mluví i nadále. „Očekávám, že naše ofenziva bude lepší než minulý týden a budeme mnohem odvážnější. Bayern Mnichov je obrovská značka a významný klub, ale hrajeme doma a chtěli bychom potěšit naše fanoušky. Pro celou Plzeň bude zítřejší zápas obrovská událost a my uděláme maximum pro co nejlepší výsledek,“ slibuje Michal Bílek.

Fotogalerie