Semifinále MOL Cupu se blíží, viktoriáni se již ve středu od 17:00 (přímý přenos na ČT Sport) utkají s Teplicemi. Jak se na důležitý duel těší útočník Jean-David Beauguel a asistent trenéra Marek Bakoš?

„Těším se hodně!“ odpovídá francouzský útočník. „Jsem motivovaný. Měl jsem možnost vyhrát MOL Cup se Zlínem, takže vím, že to je speciální. Člověk cítí tlak, ale v dobrém slova smyslu, prostě spíše nadšení. Všichni víme, co musíme udělat, abychom se dostali do finále,“ dodává.

„Můžeme opět hrát v rychlém sledu, takže se těšíme,“ říká asistent trenéra Marek Bakoš. „Chceme být úspěšní. Semifinále poháru je velký zápas, jsme krok od finále. Natěšení na utkání, které nám může přinést další velké utkání, tu je. Cítíme v kabině, že kluci už se také těší,“ doplňuje.

Vítězství v MOL Cupu zaručuje místo ve 3. předkole Evropské ligy. „To je velká motivace. Navíc Plzeň byla zvyklá získávat trofeje a je na čase zase nějakou vybojovat. Další krok k tomu ale musíme udělat ve středu, kdy se chceme probojovat do finále MOL Cupu,“ je odhodlaný nejlepší střelec Viktorky v této sezoně. „Jen je škoda, že u toho nebudou moci být fanoušci, už nám strašně chybí. Navíc, když vidíte, jak v některých zemích už se vrací. Ale neuděláme s tím nic,“ mrzí JD Beauguela.

S Teplicemi se Viktoria utkala před týdnem v rámci FORTUNA:LIGY, na severu Čech vyhrála 1:0. „Nebyl to moc dobrý fotbal, hřiště nebylo zrovna ideální na naši hru. Doufám, že doma to bude jiné, ne tolik soubojové,“ přeje si kanonýr s číslem 9. „Věřím, že domácí prostředí bude naše výhoda. Naposledy jsme v Doosan Areně prohráli s Libercem, jsme tu silní. Je tu lepší hřiště, můžeme hrát naši hru, cítím se zde prostě dobře. Musíme vyhrát a postoupit do finále!“ burcuje Jean-David Beauguel.

„Teplice v každém zápase dokazují, že chtějí hrát fotbal. Jsou nepříjemné, viděli jsme jejich zápasy. Uvidíme, s čím přijedou do Plzně, ale myslím si, že nebudou úplně měnit své zažité věci, hráči mají na hřišti určité zvyky. My vyběhneme na hřiště s cílem hrát svou hru, vytvářet si šance a věřím, že i střílet góly,“ říká Marek Bakoš.